Sorin Ţerbea: Am împrumutat pe FCM Târgu Mureş cu nişte bani, pe care nu i-am recuperat încă

Omul de afaceri Sorin Ţerbea a declarat miercuri, la ieşirea de la procesul în care este acuzat, alături de fostul preşedinte al CCA Vasile Avram, de dare de mită, că el a împrumutat "nişte bani" echipei FCM Târgu Mureş, pe care încă nu i-a recuperat.

275 afișări
Imaginea articolului Sorin Ţerbea: Am împrumutat pe FCM Târgu Mureş cu nişte bani, pe care nu i-am recuperat încă

Sorin Ţerbea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Eu dădusem nişte bani împrumut echipei de fotbal FCM Târgu Mureş, pe care trebuia să mi-i recuperez din drepturile TV. Nu i-am primit direct de la LPF, încă nici nu i-am primit. Am avut parte de un procuror extraordinar, este pentru prima dată când avem parte de un procuror care să-şi dovedească competenţa. Martorii au fost chestionaţi îndeaproape", a spus Ţerbea, la ieşirea din sediul Curţii de Apel Bucureşti.

Întrebat dacă se consideră vinovat, Ţerbea a răspuns: "Dumneavoastră ce părere aveţi? Nu ştiu dacă este o practică asta, a împrumuturilor, eu am fost în arest şi acolo nu aveam TV. Era prima dată când împrumutam o echipă de fotbal cu bani".

Tot miercuri, în timpul audierilor, preşedintele FRF, Mircea Sandu, care s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti în calitate de martor, a declarat că nu ştie cine l-a delegat pe Vasile Avram ca supervizor la meciul de fotbal FCM Târgu Mureş-Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 34-a a Ligii I, şi că preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, şi secretarul general al acestui for, Valentin Alexandru, aveau această competenţă.


"Am colaborat foarte bine cu domnul Avram în ultimii doi ani şi jumătate, capacităţile sale manageriale şi cele administrative m-au determinat să-l propun preşedinte al CCA. Nu ştiu cine l-a delegat la meciul de la Târgu Mureş, dar precizez că preşedintele LPF sau secretarul general aveau competenţa să-l delege, dacă a fost desemnat supervizor la acel meci. Nu cunosc dacă exista o relaţie între Avram şi Ţerbea, nu i-am văzut în intimităţi, se întâlneau la şedinţele Comitetului Executiv (al FRF - n.r.). Nu am ştiut că Ţerbea ar fi fost implicat în cadrul clubului FCM Târgu Mureş, ştiam că reprezintă fotbalul în sală în cadrul Comitetului Executiv", a spus Mircea Sandu la audieri.

Prezent la Curtea de Apel tot în calitate de martor, Mircea Calceriu, om de afaceri din Târgu Mureş care are o casă de schimb valutar, a declarat miercuri că în luna mai i-a împrumutat lui Sorin Ţerbea, de care îl leagă o strânsă prietenie, suma de 25.000 de euro, aceasta fiindu-i restituită după două zile.

"Nu-l cunosc decât pe Sorin Ţerbea, cu care mă aflu în relaţii de prietenie de foarte multă vreme. De multe ori mi-a solicitat ajutor financiar pentru perioade de timp scurte şi de fiecare dată împrumuturile mi-au fost restituite", a spus Calceriu, care a povestit cum, în luna mai, l-a împrumuat, într-o zi de sâmbătă, pe Ţerbea cu suma de 25.000 de euro, primindu-şi banii înapoi după două zile.

Miercuri au mai fost audiaţi ca martori în acest dosar Marian Rusen (reprezentantul cluburilor din Liga a II-a în Comitetul Executiv al FRF) şi Ion Neagu, fostul preşedinte al Comisiei de Disciplină a LPF, aceştia meniţându-şi declaraţiile date în faza de urmărire penală.

Judecătoarea a dispus numirea unui expert în aeronautică şi a decis ca următorul termen de judecată să fie în 13 decembrie, la ora 14.00.

Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea au fost eliberaţi din arest luni, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cei doi au fost trimişi în judecată în 19 octombrie, de procurorii DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici