Sorina Pintea anunţă că suferă de o boală autoimună gravă. Unde a ales să se trateze fostul ministru al Sănătăţii

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, luni, că suferă de o boală gravă, autoimună, pentru care se tratează în ţară, cu tratament specific, între care imunoglobuline şi cortizon.

13394 afișări
Imaginea articolului Sorina Pintea anunţă că suferă de o boală autoimună gravă. Unde a ales să se trateze fostul ministru al Sănătăţii

Pintea anunţă că suferă de o boală gravă autoimună şi se tratează în ţară

Sorina Pintea a scris, luni seara, pe Facebook, faptul că a început să se simtă rău în ultima parte a mandatului de ministru, dar a pus totul pe seama oboselii.

„Viaţa este imprevizibilă! Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătăţii, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care şi cel cu imunoglobuline”, a scris Pintea.

Ministrul precizează că are încredere în sistemul medical din România şi se tratează în ţară, într-un spital de stat, iar în prezent, boala este în remisie.

„În momentul de faţă boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicaţii pentru dispariţia din spaţiul public. Vreau să ştiţi că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ţinut departe de voi, doar că am comunicat mai puţin”, a mai scris Pintea.

Sorina Pintea a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici