Şosete cu ursuleţi, tatuaje şi epilări, în deconturile luptătorilor de la "Acvila"

Jandarmeria a sesizat Corpul de Control al MAI în legătură cu "numeroase nereguli" privind achiziţiile realizate de grupul de intervenţie "Acvila", arătând că un luptător avea trei perechi de schiuri, iar un tricou, cumpărat cu 100 de lei, era dus la casare după ce era purtat o singură dată.

321 afișări
Imaginea articolului Şosete cu ursuleţi, tatuaje şi epilări, în deconturile luptătorilor de la "Acvila"

Şosete cu ursuleţi, tatuaje şi epilări, în deconturile luptătorilor de la "Acvila"

"Pe timpul procedurilor de predare-primire a patrimoniului aparţinând Grupului Special de Protecţie şi Intervenţii Acvila, comisia responsabilă a Jandarmeriei Române a sesizat Corpul de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor, în legătură cu numeroase neregului privind modul în care s-au realizat achiziţiile la nivelul acestei unităţi", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei, Brigada Specială de Intervenţie "Vlad Ţepeş", remis, vineri seară, MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, comisia care a inventariat patrimoniul Unităţii Speciale Acvila, estimat la peste 70 de miliarde de lei vechi, a constatat că suma este cu mult peste valoarea reală a bunurilor achiziţionate.

"De exemplu, fiecare luptător Acvila avea cel puţin trei perechi de schiuri, cinci perechi de bocanci, două echipamente pentru scufundări, şase perechi de mănuşi (între care şi de box), iar un singur tricou, cumpărat cu suma de un milion de lei vechi, era dus la casare după ce era îmbrăcat o singură dată", se arată în comunicat.

În prezent, 82 dintre cei 83 de luptători Acvila, unitate care a trecut în subordinea Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeş a Jandarmeriei Române, lucrează în cadrul Poliţiei Române, fiind înlocuiţi cu jandarmi, menţionează comunicatul.

Potrivit unor surse din cadrul Jandarmeriei, grupul Acvila avea printre achiziţii bocanci la preţul de 800 de lei perechea, în condiţiile în care aceiaşi bocanci, cumpăraţi de Brigada specială de jandarmi de la acelaşi furnizor, ar fi costat 200 de lei.

O vestă antiglonţ ar fi fost cumpărată de Acvila cu 1.400 de lei, în condiţiile în care Brigada a cumpărat-o cu 240 de lei.

Un combinezon de intervenţie achiziţionat de Acvila cu 1.000 de lei ar fi costat Brigada specială de jandarmi 380 de lei.

De asemenea, s-a constatat că cei de la Acvila au achiziţionat 1.000 de genţi de 1.000 de lei, în condiţiile în care în grupul Acvila erau încadraţi 83 de lucrători, din care doar 40 operativi.

Acvila a mai achiziţionat şosete albastre cu ursuleţi, lenjerie viu colorată - violet, bleu, roz - vesel colorată, şerveţele roz, conform surselor citate, care susţin că s-au făcut şi deconturi pentru tatuajele făcute de luptătorii Acvila, precum şi pentru epilări.

Pe listele de achiziţii figurau şi prezervative, mai susţin aceleaşi surse.

Aceleaşi surse spun că, în timp ce bugetul pentru rechizite, consumabile al Brigăzii speciale este de 20.000 de lei pe an, la Acvila era de 500.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici