Sosirile în structurile de cazare au crescut în ianuarie-august cu 3,4%

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în primele opt luni au însumat 4,956 milioane turişti, în creştere cu 3,4% faţă de cele din perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

134 afișări
Imaginea articolului Sosirile în structurile de cazare au crescut în ianuarie-august cu 3,4%

Sosirile în structurile de cazare au crescut în ianuarie-august cu 3,4% (Imagine: Mediafax Foto)

Sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în perioada ianuarie-august 79,3% din numărul total de sosiri, în timp ce turiştii străini au reprezentat 20,7%, ponderi apropiate cu cele din perioada similară a anului 2007, se arată într-un comunicat INS.

Cea mai mare pondere în totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, de 73,4%, o deţin hotelurile, în creştere cu 1,6% faţă de acelaşi interval de anul trecut.

Referitor la înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în perioada analizată, acestea au însumat 14,64 milioane, cu 0,4% mai mult faţă de primele opt luni din anul anterior. Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 83,7% din total, în timp ce turiştii străini 16,3%.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în ianuarie-august a fost de 36,1% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 0,7 puncte procentuale faţă de perioada similară din anul 2007. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare au fost la spaţii de cazare pe nave de croazieră (83,4%) şi la hoteluri (42,4%).

Sosirile vizitatorilor străini în România înregistrate la punctele de frontieră au fost de 6,09 milioane, în creştere cu 22,2%, majoritatea provenind din ţări situate în Europa (94,9%). Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, 62,5% provin din statele Uniunii Europene. Dintre statele UE cele mai multe sosiri provin din Ungaria (34%), Bulgaria (19,7%), Germania (9,5%), Italia (7,6%) şi Polonia (5,7%).

Plecările vizitatorilor români în străinătate înregistrate la punctele de frontieră au fost în primele opt luni de 8,87 milioane, în creştere cu 21,8%, mijloacele de transport rutier fiind cele mai utilizate în acest scop (79,4%).

Comparativ cu perioada ianuarie-august 2007, anul acesta au avut loc creşteri mai mari la transportul aerian, cu 29,9%.

În august, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au însumat 959.400 turişti, în creştere cu 4,3% faţă de cele din aceeaşi lună din 2007. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică au însumat 3,44 milioane, cu 1,7% mai mult faţă de perioada similară de anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici