Alina Denciu, soţia medicului erou de la ATI Neamţ: „El atât spunea...eu sunt bine, ceilalţi ardeau”

  • Alina Denciu, soţia medicului erou de la Piatra Neamţ, a vorbit cu soţul său la scurt timp după producerea incidentului din secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ şi a constatat că el era marcat de ceea ce văzuse în secţie.
  • Soţia, care este tot medic, aprobă decizia autorităţilor privind Belgia.
2476 afișări
Imaginea articolului Alina Denciu, soţia medicului erou de la ATI Neamţ: „El atât spunea...eu sunt bine, ceilalţi ardeau”

Soţia medicului erou: El atât spunea.. eu sunt bine, ceilalţi ardeau

Alina Denciu a povestit conversaţia telefonică pe care a avut-o cu soţul său imediat după incident. El i-a spus că este bine şi că era marcat de ceea ce văzuse în secţia incendiată.

„Era încrezător că va fi bine. Nu am discutat despre ce s-a întâmplat. El atât spunea.. eu sunt bine, ceilalţi ardeau. Era siderat de ce se întâmplase şi de ceea ce văzuse acolo. Nu pot să spun că era calm, era într-o stare de agitaţie, de oroare de ceea ce văzuse”, a povestit Alina Denciu la Digi 24.

Soţia a mai dezvăluit faptul că împreună cu el a luat decizia să rămână în România pentru a practica medicina.

„Soţul meu lucra de un an la spital, a venit din Bruxelles de la anestezie. Eu am zis că vreau să rămân să practic această meserie, să ajut românii nu să mă duc în altă parte şi din cauza aceasta a rămas în ţara cu mine”, a mai relatat Alina Denciu.

Soţia medicului erou mai consideră că transferul în Belgia reprezintă cea mai bună alegere a specialiştilor.

„Eu zic că este şansa lui, asta am discutat cu toţi colegi de la specialitatea de plastică şi cu ceilalţii, trebuia musai să i se acorde şansa maximală. E suficient că i-au acordat minima şansa de a supravieţui într-un spital românesc făcându-şi treaba, măcar şansa de a se recupera să o aibă. Era un om care îşi făcea treaba, nu stătea să comenteze, era corect şi spera la corectitudinea şi din partea celorlaţi. Nu cred că eu ar trebui să-l caracterizez eu… când faci un asemenea gest cuvintele sunt de prisos. Cred că ar trebui întrebaţi pacienţii pe care i-a tratat şi care îmi trimit mesaje după mesaje de încurajare. Nu ştiu, sper să fie bine”, a mai spus Alina Denciu.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Neamţ, a fost transferat duminică la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secţia cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienţii intubaţi.

Medicul va primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului Piatra Neamţ. Decizia va fi luată în şedinţa extraordinară a Consiliului Local programată luni.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici