Soţia preşedintelui CJ Harghita: Soţul meu a fost reţinut fiindcă nu a verificat documentaţii pentru lucrări la două drumuri

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore pe motiv că nu a verificat documentaţiile privind ordinele de plată pentru două drumuri judeţene în 2010, înainte de a le semna, a declarat, luni după-amiază, soţia acestuia, Borboly Melinda.

563 afișări
Imaginea articolului Soţia preşedintelui CJ Harghita: Soţul meu a fost reţinut fiindcă nu a verificat documentaţii pentru lucrări la două drumuri

Borboly Csaba (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Soţia preşedintelui CJ Harghita a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa Consiliului Judeţean Harghita, că soţul său a plecat luni dimineaţă, la ora 5.00, la sediul Serviciului Teritorial Mureş al DNA pentru a da o declaraţie şi că, în cursul după-amiezii, a primit un telefon de la acesta, care o anunţa că a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore pe motiv că, înainte de a semna, nu a verificat documentaţiile privind ordinele de plată pentru două drumuri judeţene în 2010.

Borboly Melinda, care a declarat că, în opinia ei, soţul său este nevinovat, a precizat că înaintea preşedintelui CJ au semnat directorul şi vicepreşedintele instituţiei, adăugând că nici nu intra în atribuţiile soţului său să verifice documentaţiile.

Ea a mai spus că atunci când a observat, după "un an sau doi", că "ceva nu este în regulă" cu documentaţia, Borboly a sesizat organele de specialitate. Potrivit acesteia, DNA a considerat că această sesizare a preşedintelui CJ Harghita este "un denunţ calomnios" făcut de acesta.

"Nu-i doresc nimănui din ţara asta, nici persoană fizică, nici persoană juridică să treacă prin ce trec copiii şi prin ce trec eu acum. Nu cred că merită cineva din lumea asta să treacă prin această nedreptate care i se petrece. Un lucru ştiu că m-am săturat de politica în care toţi oamenii politici, preşedinţii sau baronii sunt etichetaţi ca nişte corupţi. A venit timpul să zicem că nu este aşa. Soţul meu este un om extraordinar, care toată viaţa lui a lucrat pentru comunitate. I se reproşează că de ce nu a verificat toate documentele în 2010. S-au făcut două finanţări pentru două drumuri judeţene. Când a observat că ceva nu este în regulă cu documentaţiile, a sesizat autorităţile şi ăsta este un punct de acuzare. DNA consideră că este un denunţ calomnios", a declarat Melinda Borboly.

Ea a mai spus că în ultimii cinci ani soţul său a fost ţinta mai multor denunţuri calomnioase şi că inclusiv ea şi cele două fete ale lor au primit sms-uri de ameninţare, însă şi-a sfătuit soţul să meargă înainte cu activitatea în fruntea administrasţiei judeţene.

Borboly Melinda a declarat că în această seară va pleca la Târgu Mureş, unde se va sfătui cu avocatul soţului său, Sergiu Bogdan, adăugând că singurul lucru pe care îl doreşte este să-şi vadă soţul acasă lângă fetiţele lor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a fost reţinut, luni, de către procurorii DNA, fiind suspectat de fapte de corupţie, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX şeful Serviciului Teritorial Târgu Mureş al DNA, Elena Curcă.

Elena Curcă a evitat să facă precizări privind acuzaţiile care i se aduc preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita.

La ora transmiterii acestei ştiri, este aşteptată o confeirnţă de presă în faţa sediului Consiliului Judeţean Harghita, susţinută de către avocata Melinda Borboly, soţia lui Csaba Borboly.

Borboly Csaba, care este şi preşedintele organizaţiei teritoriale Ciuc a UDMR, deţine funcţia de preşedinte al CJ Harghita din anul 2008.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, declara, în august 2011, că este verificat de DNA pentru presupuse fapte de corupţie în urma unui denunţ făcut de "persoane răuvoitoare", în legătură cu construcţia casei sale şi cu vânzarea supraevaluată a unui apartament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici