Spania: Reţea de români specializată în fraude bancare, anihilată

Agenţi din cadrul Poliţiei naţionale spaniole au anihilat o reţea de români care obţinuseră cinci milioane de euro în urma unor transferuri bancare ilicite şi a clonării mai multor carduri bancare, relatează site-ul agenţiei Europa-press.

66 afișări
Imaginea articolului Spania: Reţea de români specializată în fraude bancare, anihilată

Spania: Reţea de români specializată în fraude bancare, anihilată (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit agenţiei Europa-press, care citează surse din rândul investigatorilor, în total au fost reţinute 12 persoane, implicate în comiterea fraudelor.

Poliţiştii au descoperit, în localităţile din regiunea Madrid, Alcorcon şi Fuenlabrada, două ateliere de falsificare de carduri bancare şi altele două în care erau contrafăcute documente bancare. Reţeaua era formată din mai multe grupuri alcătuite astfel încât arestarea unora dintre membri le-ar fi permis celorlalţi continuarea activităţii.

Potrivit sursei citate, reţeaua avea ramificaţii şi în străinătate, inclusiv în România. De altfel, operaţiunea desfăşurată de Unitatea de Delincvenţă Economică şi Fiscală (UDEF) a Poliţiei spaniole a avut loc în colaborare cu agenţi de profil din România.

Infractorii erau foarte atenţi să nu trezească suspiciuni, astfel încât cuantumul unui transfer nu depăşea niciodată 3.000 de euro, sumă care era imediat retrasă de la bancomat de un membru al reţelei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici