Spărgători de locuinţe de lux, ridicaţi de Poliţie

Poliţiştii au ridicat joi 13 spărgători de locuinţe de lux, la domiciile cărora au fost găsite diferite bunuri, bani, dar şi arme care provin din Bulgaria, informează Poliţia Română.

13 afișări
Imaginea articolului Spărgători de locuinţe de lux, ridicaţi de Poliţie

Spărgători de locuinţe de lux, ridicaţi de Poliţie (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Sursa citată precizează că 15 percheziţii domiciliare au fost efectuate de poliţişti joi dimineaţă, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări specializate în furturi din locuinţe de lux, precum şi pentru depistarea deţinătorilor ilegali de arme

În urma percheziţiilor efectuate, oamenii legii au găsit mai multe bunuri, aparatură electronică, bijuterii, bani, susceptibile a proveni din săvârşirea de infracţiuni şi şapte arme.

Joi dimineaţă, poliţiştii au efectuat simultan zece percheziţii domiciliare în judeţul Ilfov şi în Bucureşti, în vederea depistării şi probării activităţii infracţionale a membrilor unei grupări specializate în furturi din locuinţe, precum şi pentru depistarea unor bunuri provenite din aceste fapte.

În urma percheziţiilor, 13 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor DGIPI, poliţiştii de investigaţii criminale au probat activitatea infracţională a opt persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani, suspectate de săvârşirea a şapte furturi, prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei.

Concret, suspecţii pătrundeau în locuinţe de lux atunci când proprietarii nu erau acasă, prin forţarea ferestrelor sau a uşilor, şi sustrăgeau aparatură electronică, bijuterii şi bani.

De asemenea, tot joi dimineaţă, ofiţeri din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov au efectuat cinci percheziţii domiciliare în localităţile Chitila şi Baloteşti, în vederea depistării persoanelor care deţin ilegal arme şi muniţii.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile lui Constantin R., de 40 de ani, Florin C., de 30 de ani, Aurel C., de 35 de ani, Iulian D., de 23 de ani şi Valentin M., de 44 de ani, din judeţul Ilfov, au fost depistate patru arme de tir cu aer comprimat, un pistol cu gaz, un pistol cu gaz iritant-lacrimogen şi o armă de vânătoare cu alice.

Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit că armele provin din Bulgaria.

Faţă de cei cinci suspecţi cercetările continuă pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici