Specializările de studii universitare Securitate cibernetică şi Inteligenţă Artificială, aprobate

Guvernul a aprobat joi o hotărâre care actualizează Nomenclatorul domeniilor, al specializărilor şi programelor de studii universitare. Printre noile specializări aprobate se numără Securitatea cibernetică şi Inteligenţa Artificială.

1423 afișări
Imaginea articolului Specializările de studii universitare Securitate cibernetică şi Inteligenţă Artificială, aprobate

Specializările de studii universitare Securitate cibernetică şi Inteligenţă Artificială, aprobate

Potrivit unui comunicat al Guvernului, decizia a fost luată în baza validării consiliilor ARACIS şi a solicitărilor instituţiilor de învăţământ superior, din perioada martie-iulie 2023.

„De exemplu, se înfiinţează mai multe specializări/programe de studii universitare de licenţă, cum ar fi <Securitate cibernetică> - în cadrul domeniului de licenţă Inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale, <Inteligenţă artificială> - în cadrul domeniului de licenţă Informatică, etc.”, arată Guvernul.

De asemenea, sunt prevăzute 52 instituţii de învăţământ superior de stat care cuprind 2.228 specializări/programe de studii universitare de licenţă, din care 84 specializări/programe de studii universitare de licenţă au suferit modificări (modificare de capacitate, modificare de denumire etc), 22 specializări/programe au obţinut acreditarea, iar 32 sunt specializări noi.

Conform comunicatului, numărul universităţilor a scăzut de la 53 la 52, ca urmare a apariţiei Legii privind înfiinţarea Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti (UNSTPB), lege prin care UNSTPB se înfiinţează pe baza fuziunii prin comasare a Universităţii Politehnica din Bucureşti cu Universitatea din Piteşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici