Spectacole folclorice şi fasole şi vin fiert pentru participanţii la ceremoniile de joi de la Iaşi

Câteva mii de persoane sunt aşteptate, joi, la ceremoniile organizate la Iaşi pentru sărbătorirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, la festivităţi urmând să participe premierul Victor Ponta, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, precum şi mai mulţi miniştri.

163 afișări
Imaginea articolului Spectacole folclorice şi fasole şi vin fiert pentru participanţii la ceremoniile de joi de la Iaşi

Spectacole folclorice şi fasole şi vin fiert pentru participanţii la ceremoniile de joi de la Iaşi

Primăria Iaşi a finalizat pregătirile pentru manifestările programate în piaţa centrală a oraşului, echipe ale municipalităţii instalând deja scena pe care vor urca oficialităţile.

Manifestările din Piaţa Unirii vor începe la ora 9.00, cu un concert folcloric susţinut de Maria Dragomiroiu, Petrică Mâţu Stoian, Veta Biriş, Laura Lavric, Zinaida Julea şi Nicolae Hlib.

Festivităţile oficiale, la care sunt aşteptate să participe câteva mii de persoane, sunt programate să înceapă la ora 10.00, când va fi intonat Imnul naţional, după care va avea loc un ceremonial religios. Vor urma discursurile oficialităţilor prezente la eveniment, depunerea de coroane la monumentul domnitorului Aleandru Ioan Cuza, defilarea militarilor, iar în final participanţii se vor prinde în hora Unirii.

La festivităţi şi-au anunţat prezenţa premierul Victor Ponta însoţit de mai mulţi miniştri, precum şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

De la ora 11.00, după manifestările oficiale, va continua momentul folcloric.

Oficialităţile prezente la eveniment vor merge apoi la Biserica "Trei Ierarhi", unde vor depune coroane de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

De la ora 12.00, tot în centrul oraşului, primăria va oferi 5.000 de porţii de fasole, precum şi vin fiert.

În cursul serii vor avea loc retragerea cu torţe a militarilor pe bulevardul Ştefan cel Mare al municipiului, după care în Piaţa Palatului Culturii este programat un concert susţinut de Zdob şi Zdub, Iris şi Ruby.

Iniţial, primarul Iaşiului Gheorghe Nichita intenţiona ca înaintea manifestărilor oficiale din Piaţa Unirii să aibă loc un concert de muzică patriotică, inspirat de filmele lui Sergiu Nicolaescu, dar a renunţat între timp la idee.

Circulaţia mijloacelor de transport prin centrul oraşului va fi oprită joi, pe toată durata desfăşurării evenimentelor din Piaţa Unirii.

Preşedintele Traian Băsescu nu va participa în cursul zilei de joi la ceremoniile organizate la Iaşi şi la Focşani pentru sărbătorirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici