Spitalul "Bagdasar-Arseni": Hardy a fost adus de la Giurgiu pentru o tomografie, am depistat hemoragie masivă, l-am operat

Hardy Chauncey a fost adus cu Salvarea de la Giurgiu pentru a face o tomografie la "Bagdasar-Arseni", fără să dea semne privind gravitatea leziunilor, iar medicii l-au operat după ce au constatat hemoragie masivă, baschetbalistul intrând în stop cardiac de trei ori, ultimul fiindu-i fatal.

1000 afișări
Imaginea articolului Spitalul "Bagdasar-Arseni": Hardy a fost adus de la Giurgiu pentru o tomografie, am depistat hemoragie masivă, l-am operat

Spitalul "Bagdasar-Arseni": Hardy a fost adus de la Giurgiu pentru un CT, am depistat hemoragie masivă, l-am operat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Bărbatul a fost adus cu Salvarea de la Giurgiu la ora 10.30, pentru un computer tomograf cerebral. Era în stare comatoasă (Glasgow 8-9), dar respira singur. Nu dădea semne de gravitate a bolii", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar-Arseni", Florian Bica.

La computerul tomograf s-a văzut un traumatism cranio-cerebral frontal dreapta şi un hematom la ochiul de pe aceeaşi parte. În plus, sportivul avea hemoragie craniană masivă.

La ora 12.07, Hardy Chauncey a fost internat în Clinica de neurochirurgie.

Potrivit medicului Florian Bica, starea baschetbalistului s-a degradat brusc, la ora 17.25, când a făcut un prim stop cardiorespirator resuscitabil.

Imediat, el a fost dus în sala de operaţie pentru decomprimarea creierului inundat de sânge, din hemoragia masivă. În timpul intervenţiei a făcut un al doilea stopcardiovascular, resuscitabil, de asemenea.

După ce a fost scos din sala de operaţie, la ora 19.15, Hardy Chauncey a făcut un al treilea stop care nu a mai putut fi resuscitat, a adăugat medicul.

Spitalul Giurgiu: La început au fost suspiciuni de comă alcoolică

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Giurgiu, Elisabeta Bene, declarase anterior că Hardy Chauncey ajunsese la unitatea sanitară "în stare comatoasă", cu un hematom deasupra obrazului drept, iar la început au existat suspiciuni de comă alcoolică.

"Pacientul a venit în stare comatoasă, cu un hematom deasupra obrazului drept, cu escoriaţii la buza superioară, cu o plagă, fără semne neurologice de focar. La început au fost suspiciuni de comă alcoolică. Cei care l-au adus au declarat că acesta consumase băuturi alcoolice. A fost monitorizat pe cord, tensiune, respiraţie, diureză, iar la un moment dat starea acestuia s-a îmbunătăţit de la 3 la 9 pe scala Glasgow, s-a superficializat coma practic. Coma alcoolică a fost un diagnostic de etapă", a spus Elisabeta Bene.

Potrivit medicului, starea sportivului s-a înrăutăţit ulterior.

"La 7.45, la o nouă evaluare, starea lui s-a înrăutăţit. A făcut brahicardie, s-a rărit pulsul, după care a prezentat semne neurologice de sufocare, iar în acel moment, în condiţiile în care spitalul nostru nu are tomograf, s-a decis transportarea pacientului la Spitalul «Bagdar -Arseni» din Bucureşti", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Giurgiu.

Ea a precizat că sportivul a fost trimis la spitalul din Capitală cu diagnosticul "traumatism cranio-cerebral mediu cu hematom periorbital drept".

Concluziile preliminare ale raportului de autopsie în cazul baschetbalistului american Hardy Chauncey arată că decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură craniană.

Surse medico - legale au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că autopsia s-a încheiat şi că s-au prelevat probe toxicologice, rezultatul acestora urmând să fie cunoscut în două - trei săptămâni.

Potrivit raportului preliminar al autopsiei, decesul sportivului a survenit unui traumatism cranio - cerebral puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură de craniu.

Potrivit raportului INML, alte cauze antecedente sunt contuzie şi dilacerare cerebrală ( reprezinta ruptura substanţei cerebrale) şi traumatism cranio-cerebral.

La necropsie nu au fost identificate suferinţe vechi care ar fi putut modifica starea de sănăntate a sportivului, mai arată raportul medico-legal.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) a fost adus în Bucureşti, în urma unei agresiuni petrecute într-un local din Giurgiu, la câteva ore de la câştigarea meciului cu Dinamo.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 04.00, un coechipier al baschetbalistului l-a găsit pe acesta căzut în zona ringului de dans din localul "Emotione", în stare de inconştienţă.

Poliţia a audiat aproximativ 20 de persoane în acest caz, stabilindu-se că baschetbalistul american a fost lovit de un alt tânăr.

Principalul suspect în cazul agresiunii s-a predat Poliţiei din Giurgiu, luni dimineaţă, fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore de procurori, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi lovituri cauzatoare de moarte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici