Spitalul de Arşi: O fată a decedat, mai avem 27 de pacienţi, zece sunt în stare critică

O tânără a decedat duminică dimineaţă, iar zece dintre cei 27 de pacienţi internaţi la Spitalul Arşi în urma incendiului din Clubul Colectiv din Capitală sunt în stare critică, patru urnmând să fie operaţi, au anunţat medicii, duminică.

2649 afișări
Imaginea articolului Spitalul de Arşi: O fată a decedat, mai avem 27 de pacienţi, zece sunt în stare critică

Spitalul de Arşi: O fată a decedat, mai avem 27 de pacienţi, zece sunt în stare critică

Reprezentantul Spitalului de Arşi a precizat că situaţia s-a schimbat faţă de ziua precedentă, deoarece s-a înregistrat un deces, iar zece pacienţi în stare critică în continuare.

"Unul dintre pacienţii care era grav a devenit critic peste noapte şi a şi decedat în cursul dimineţii şi mai avem o prezentare, care a fost internată", a declarat medicul.

El a mai spus că pacienta care a decedat a fost intubată peste noapte şi făcea parte dintre cei care aveau arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului.

"S-a degradat şi respirator şi lucrurile au mers prost pentru ea", a explicat medicul de la Spitalul de Arşi.

Acesta a mai precizat că aproape toţi pacienţii de la ATI, cu o singură excepţie, au suport vasopresor.

"Unul singur nu are, dar sunt doze, să zic aşa, relativ stabile, adică nu au necesitat creşteri mai mari. Sunt toţi stabili, dar într-o stare foarte gravă", a precizat sursa citată.

La Spitalul de Arşi este în continuare o persoană care nu a fost identificată, dar o familie a sunat şi este aşteptată să ajungă pentru identificare. Medicul a precizat că au mai sunat şi alte familii, dar ulterior nu au mai venit la spital.

Medicul a mai spus că şansele de supravieţuire în aceste cazuri depind de "terenul pacientului", adică de modul de răspuns la agresiune a pacientului, iar acest lucru nu poate fi influenţat medical.

"Strict medical, facem tot ce se poate pentru aceşti pacienţi. Ei vor intra şi într-un program de operaţii începând de mâine. S-a făcut deja lista cu bolnavii care vor fi operaţi.În principiu, mâine vor fi operaţi patru, dar lucrurile se pot modifica. Mâine dimineaţă se va lua decizia, în funcţie de evoluţie. Operaţiile vor consta în excizii grefare. Se scoate zona cu arsuri profunde şi va fi înlocuită cu piele. La cei cu arsuri uşoare probabil că se va folosi piele de la ei, pentru că prinde cel mai bine. Pielea de la donator este pentru o perioadă de acalmie, nu rezistă, şi ulterior va trebui înlocuită tot cu pielea pacientului. Singura piele care va supravieţui este pielea lui, nu există altceva. Toată pielea de la donator îţi asigură o zonă de baraj pentru o perioadă", a explicat medicul.

 Acesta a spus că cei 17 pacienţi care nu sunt în ATI sunt conştienţi şi au discutat deja cu psihologul spitalului.

INCENDIUL de la Colectiv: 140 de răniţi mai sunt internaţi în spitalele Capitalei. Singurul rănit neindentificat se află încă la Spitalul de Arşi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici