Spitalul de Urgenţă Braşov dispune acum de două paturi pentru marii arşi. Numărul celor disponibile în ţară este în continuare foarte mic

Spitalul Clinic Judeţean de urgenţă din Braşov are, de marţi, două paturi destinate îngrijirii şi tratamentului marilor arşi, după inaugurarea unei investiţii provenite dintr-o sponsorizare. În total, în ţară, sunt 13 locuri pentru aceste cazuri.

782 afișări
Imaginea articolului Spitalul de Urgenţă Braşov dispune acum de două paturi pentru marii arşi. Numărul celor disponibile în ţară este în continuare foarte mic

Spitalul de Urgenţă Braşov are două paturi pentru marii arşi. Numărul celor disponibile în ţară este în continuare foarte mic

Cele două paturi din Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov au fost inaugurate de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

„Am inaugurat astăzi (marţi – n.r.), în cadrul Secţiei de Chirurgie Plastică, două paturi de mari arşi, în secţia condusă de doctorul Grigorescu (Dan Ovidiu Grigorescu – n.r.), aceste paturi fiind foarte utile sistemului naţional de paturi pentru mari arşi. Ştiţi foarte bine, avem 11 paturi, dar în acest moment avem 13 paturi în care putem trata marii arşi”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Potrivit ministrului, cele două paturi au putut fi inaugurate datorită sponsorilor, dar şi a Consiliului Judeţean Braşov şi a Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Braşov.

Medicul Dan Grigorescu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică, a postat, marţi, pe facebook, că o multinaţională s-a oferit să sponsorizeze secţia pe care o conduce, în urmă cu patru luni, însă reprezentanţii nu au dorit să participe la inaugurare.

„În urmă cu vreo patru luni, fără să îi fi cerut, o multinaţională îmi oferea, în calitatea mea de şef al secţiei de chirurgie plastică din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, o sponsorizare, care mie, neobişnuit cu astfel de gesturi spontane, mi-a părut importantă. Sponsorul a lăsat la aprecierea mea modul în care voi folosi banii respectivi, ceea ce am şi făcut, cu acordul explicit al acestuia: organizarea unui sector pentru arşii gravi în cadrul compartimentului de arsuri (componentă integrantă a secţiei), respectiv crearea unei zone perfect izolate de restul spitalului în care vor funcţiona două paturi dotate modern, la nivel de Terapie Intensivă, totul centrat pe o sală de tratament dedicat arsurilor, numită generic „baia de arşi”. (…) Sponsorul va lipsi (de la inaugurare – n.r.), din modestie”, a scris medicul braşovean.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a mai spus că a propus conducerii unităţii medicale braşovene să majoreze numărul de paturi din Terapia Intensivă.

„Am analizat structura spitalului, are 20 de paturi de terapie intensivă, foarte puţine pentru numărul de cazuri grave care ajung aici, în spital. Am propus conducerii spitalului majorarea numărului de paturi pe terapie intensivă”, a declarat Sorina Pintea.

De partea de relocare a acestei structuri ar urma să se ocupe Consiliul Judeţean Braşov, iar dotarea cu aparatură medicală ar urma să fie făcută de Ministerul Sănătăţii.

Întrebată în cât timp ar putea fi făcut acest lucru, oficialul a precizat că „spitalul are acum obligaţia să prezinte un proiect de relocare, iar Ministerul Sănătăţii, când va primi fila de buget de la Ministerul Finanţelor, va aloca suma pe care Spitalul Judeţean o va cere pentru relocare”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici