Spitalul din România care va beneficia de cea mai modernă morgă, alături de o parcare supraetajată cu heliport

O clădire pentru morga Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” va fi construită la Galaţi. Morga, aflată acum la subsolul spitalului, va fi mutată într-o clădire nouă, construită de la zero, ce va avea trei etaje şi dotări moderne.

349 afișări
Imaginea articolului Spitalul din România care va beneficia de cea mai modernă morgă, alături de o parcare supraetajată cu heliport

Spitalul din România care va beneficia de cea mai modernă morgă

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Galaţi au alocat, din bugetul propriu, aproape 11 milioane de lei pentru această investiţie.

Clădirea va fi construită în curtea Spitalului „Sf. Apostol Andrei”.

Conform proiectului, morga care acum se găseşte la subsolul unităţii medicale va fi mutată într-o clădire nouă, construită de la zero în curtea spitalului. Noua clădire va avea trei etaje şi dotări moderne pentru specialişti şi pentru studenţii medicinişti. Lucrarea ar putea începe în această iarnă, în funcţie de evoluţia vremii.

„Am alocat din bugetul propriu aproape 11 milioane de lei pentru construirea unei Prosecturi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Astfel, vom muta morga într-o clădire nouă care va fi construită de la zero în curtea unităţii medicale. Clădirea va avea trei etaje şi va dispune de laborator de anatomie patologică, camera rece, săli de necropsie, laborator pentru analize toxicologice, spaţii pentru depozitarea reactivilor medicali şi amfiteatru pentru studenţii de la Facultatea de Medicină”, a declarat, pentru MEDIAFAX. Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Cel mai mare spital din sud-estul ţării trece prin mari transformări. Clădirea spitalului, ambulatoriul şi Unitatea de Primiri Urgenţe sunt modernizate, extinse, consolidate şi dotate cu aparatură medicală nouă.

De asemenea, în curte se construieşte o parcare supraetajată cu heliport şi au fost amenajate două buncăre pentru acceleratorul liniar de particule necesar bolnavilor de cancer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
morgă,
spital,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici