Spitalul "Victor Babeş": Starea bărbatului cu malarie s-a ameliorat, complicaţia pulmonară a fost evitată

Starea bărbatului cu malarie internat la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală s-a ameliorat, iar riscul unei complicaţii a bolii, cu afectare pulmonară, a fost evitat în urma tratamentului, declarat luni, pentru MEDIAFAX, directorul medical al unităţii, Simin Florescu.

146 afișări
Imaginea articolului Spitalul "Victor Babeş": Starea bărbatului cu malarie s-a ameliorat, complicaţia pulmonară a fost evitată

Spitalul "Victor Babeş": Starea bărbatului cu malarie s-a ameliorat, complicaţia pulmonară a fost evitată (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

"Astăzi, putem vorbi de o ameliorare a stării pacientului, rămân în atenţia nostră comorbidităţile, dar riscul să facă o complicaţie a malariei, cu afectare pulmonară, a fost evitat. Pacientul a răspuns bine la tratament", a spus directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş".

Medicul a precizat că funcţiile renală şi cerebrală ale bărbatului şi-au reluat activitatea normală după primele zile de tratament, rămânând atunci numai suspiciunea unei afectări pulmonare.

"Pacientul este conştient şi cooperant, este sub continuă supraveghere medicală şi primeşte tratamentul adecvat", a mai spus dr. Simin Florescu.

Bărbatul internat la Spitalul "Victor Babeş" a fost iniţial suspectat de infectare cu virusul Ebola, după ce s-a întors din Nigeria. Acesta a fost mai întâi internat la Institutul "Matei Balş", însă după stabilirea diagnosticului de malarie, a fost transferat la Spitalul "Victor Babeş", în 11 august.

Managerul Institutului "Matei Balş", dr. Adrian Streinu-Cercel, declara că diagnosticul a fost confirmat în urma testelor de laborator.

Medicul Adrian Streinu-Cercel preciza că în cazul pacientului este vorba despre "două boli succesive", iar simptomele celei de-a doua afecţiuni au ridicat suspiciunea de infectare cu Ebola. El mai spunea că bărbatul a făcut în Nigeria strict muncă de birou şi nu a putut intra în contact cu secreţii care să fi provocat Ebola.

Bărbatul s-a prezentat, în dimineaţa zilei de 10 august, la Spitalul Judeţean Ploieşti, cu simptomele febră, greaţă, vărsături şi diaree hemoragică. De la Ploieşti, el a fost transferat, în aceeaşi zi, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge în România.

Bărbatul care era suspectat de Ebola are 51 de ani, este din Ploieşti şi s-a întors din Nigeria la 25 iulie. El a lucrat în Nigeria ca inginer în domeniul energiei eoliene, într-un birou din capitala Abuja, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Potrivit surselor citate, bărbatul le-a spus doctorilor din Ploieşti că, după întoarcerea din Nigeria, a fost în vacanţă la Vama Veche şi că a început să se simtă rău cu trei zile înainte de a se prezenta la spital.

Focarul infecţiilor cu Ebola din Nigeria este localizat în sudul ţării, în zona celui mai populat oraş al ţării - Lagos. Capitala Nigeriei, Abuja, se află în centrul ţării.

Epidemia de Ebola trebuie considerată o "urgenţă de sănătate publică la nivel mondial", atenţiona Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în 8 august.

Această epidemie, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la începutul anului, este "cea mai importantă şi cea mai gravă" din ultimele patru decenii, a subliniat într-o conferinţă de presă directoarea generală a OMS, doctorul Maragaret Chang.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici