Sporurile de toxicitate şi antenă şi plata orelor suplimentare, tăiate de la MAE

Angajaţii MAE au tăiate de la plată de mai bine de o lună mai multe sporuri, printre care cel de toxicitate, cel de antenă, cel pentru limbile străine, precum şi plata orelor suplimentare, susţin surse din minister.

193 afișări
Imaginea articolului Sporurile de toxicitate şi antenă şi plata orelor suplimentare, tăiate de la MAE

Sporurile de toxicitate şi antenă şi plata orelor suplimentare, tăiate de la MAE (Imagine: Mediafax Foto)

Angajaţii Ministerului de Externe primesc însă în continuare sporul de vechime. De asemenea, le este plătit sporul de folosire a cifrului de stat, de acesta beneficiind aproximativ 15% dintre angajaţii Ministerului, care au certificat ORNISS.

Sporurile erau cuprinse între 10 şi 15% din salariul de bază.

Tăierea sporului de limbi străine a fost făcută încă din mai, potrivit unui răspuns MAE transmis MEDIAFAX, "urmare apariţiei OUG 35/2009, la 14 aprilie 2009".

MAE spunea atunci că "acest spor se va acorda doar angajaţilor care cunosc o limbă străină rară".

Răspunzând unei solicitări MEDIAFAX referitoare la salarizarea ambasadorilor, MAE preciza, la 26 iunie, că în afara salariului, ambasadorii vor mai avea dreptul la doar două sporuri de câte 15 % fiecare - cel de muncă în condiţii deosebite şi cel pentru cifrul de stat.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici