SRI: Atacatorul de la Iaşi nu este cunoscut ca având legături cu organizaţii teroriste

Atacatorul de la Iaşi este ştiut ca având boli psihice şi nu este cunoscut ca având legături cu organizaţii teroriste, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SRI, precizând însă că mijloacele folosite de acest individ sunt specifice celor care au legături cu astfel de organizaţii.

321 afișări
Imaginea articolului SRI: Atacatorul de la Iaşi nu este cunoscut ca având legături cu organizaţii teroriste

SRI: Atacatorul de la Iaşi nu este cunoscut ca având legături cu organizaţii teroriste

"În urma investigaţiilor preliminare, individul este cunoscut cu boli psihice. Acesta nu este cunoscut de SRI ca având legături cu organizaţii teroriste sau cu persoane care au legături cu organizaţii teroriste. În urma investigaţiilor se va elucida dacă individul avea cunoştinţe despre modul de confecţionare a dispozitivului exploziv improvizat, sau dacă a fost învăţat sau coordonat de o persoană care are astfel de cunoştinţe", a spus Sava.

Potrivit acestuia, mijloacele şi metodele folosite de acest individ sunt specifice, într-adevăr, persoanelor care au legături cu organizaţii teroriste.

"În cazul incidentului de la Iaşi SRI a cooperat, potrivit competenţelor legale, cu organele de aplicare a legii - DIICOT. Ceţenii pot semnala stituaţii suspecte a genera acţiuni terorsite la numărul de telefon 0800.800.100, permenent", a spus Sava.

Întrebat dacă se confirmă ameninţările formulate de atacator privind amplasarea altor dispozitive explozive în săli din clădirea veche a facultăţii, Sava a răspuns că acţiunea autorităţilor este încă în desfăşurare şi că s-a format un perimetru de siguranţă la faţa locului.

Bărbatul care luni dimineaţă a detonat material exploziv într-o sală a Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" are schizofrenie paranoidă şi a fost internat de nouă ori la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi, ultima dată în perioada martie-aprilie, afirmă managerul spitalului, Lucian Burlea.

O explozie a avut loc, luni dimineaţă, într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnică "Gheorghe Asachi", în timpul examenului de licenţă, după ce un bărbat a intrat în sediu cu un dispozitiv exploziv, pe care l-a detonat, fără a exista victime.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici