Stadion dintr-un sat din Gorj, luminat de teama hoţilor. Factura la curent, 3.000 de lei lunar

Cel mai luminat loc din comuna Berleşti, judeţul Gorj, este stadionul, unde autorităţile preferă ca proiectoarele amplasate pe terenul construit pentru amatorii de fotbal să funcţioneze de seara până dimineaţa, de teama hoţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1908 afișări
Imaginea articolului Stadion dintr-un sat din Gorj, luminat de teama hoţilor. Factura la curent, 3.000 de lei lunar

Stadion dintr-un sat din Gorj, luminat de teama hoţilor. Factura la curent, 3.000 de lei lunar

În timp ce în municipiul Motru, mai multe străzi au rămas fără curent pentru reducerea consumului de electricitate, în comuna Berleşti, stadionul din localitate este luminat toată noaptea.

Cu o populaţie de aproximativ 2.500 de persoane şi facturi de aproape 3.000 de lei lunar, reprezentanţii Primăriei Berleşti preferă să lumineze stadionul deşi nu există echipă de fotbal, aceştia motivând că, pe întuneric, camerele de supraveghere nu ar surprinde hoţii.

Cele mai puternice becuri din localitate, de 100 de waţi, sunt lăsate aprinse pe stadion, de seara până dimineaţa.

„Funcţionează şi în timpul nopţii, pentru că acolo este o construcţie în care am avut nişte materiale şi se fură. Avem o cameră de supraveghere care monitorizează zona aceea şi, dacă stingem becurile, nu s-ar mai vedea nimic. Am luat măsuri în toată comuna, avem lămpi cu leduri economice, în comună sunt mai mici, de 35 de de waţi. Avem 200 în toată comuna, dar mari sunt decât la stadion, patru lămpi de 100 de waţi”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Constantin Matei, viceprimarul comunei Berleşti.

Primarul susţine că facturile nu depăşesc 3.000 de lei lunar şi nu reprezintă, deocamdată, o problemă achitarea acestora.

„Se aprind seara, se sting dimineaţă. Noi avem ceva acolo în construcţie, sunt materiale acolo şi, dacă seara este întuneric, e posibil să dispară. În timpul zilei nu sunt aprinse. Nu avem echipă de fotbal, e pentru tineret, mai vin tineri seara şi joacă fotbal. Cu facturile suntem la zi”, a precizat Iulian Berlescu, primarul comunei Berleşti.

Materialele de construcţii amplasate în incinta stadionului vor fi folosite de autorităţi pentru construirea unei săli de festivităţi în zonă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici