Stai în Capitală? Vezi cât de tare s-ar putea zdruncina blocul tău

Apar date şi informaţii extrem de utile despre cât de tare s-ar putea zdruncina Capitala. Specialiştii întocmesc hărţi în funcţie de cât de stabil este solul în fiecare cartier în parte.

1515 afișări
Imaginea articolului Stai în Capitală? Vezi cât de tare s-ar putea zdruncina blocul tău

Stai în Capitală? Vezi cât de tare s-ar putea zdruncina blocul tău

Zonele colorate în roşu au risc crescut şi vizează în special centrul Bucureştiului. Culoarea galbenă indică un grad mediu de pericol, în timp ce verdele, specific zonei de vest, este garanţia că acolo seismul va fi cel mai puţin resimţit. Indicaţiile sunt utile în primul rând pentru constructori, desigur, dacă le şi respectă.

Gheorghe Mărmureanu, directorul Instititului Naţional de Fizică a pământului, va publica o carte despre felul în care Bucureştiul ar putea fi afectat de producerea unui cutremur de mare intensitate. Sunt date cunoscute, însă specialistul va merge cu planurile în detaliu pentru ca măcar pe viitor constructorii să fie mult mai responsabili.

Video stirileprotv.ro

Citeşte mai multe despre harta seismică a Bucureştiului pe www.stirileprotv.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici