Stanciu: La presiuni continue există riscul ca instituţiile statului să nu mai reziste

Preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, a declarat joi că oricât de puternice ar fi instituţiile statului, la presiuni continue există riscul să nu mai reziste, precizând că de multe ori activitatea celor implicaţi în actul de justiţie a primit drept "recompensă" atacuri dure.

337 afișări
Imaginea articolului Stanciu: La presiuni continue există riscul ca instituţiile statului să nu mai reziste

Preşedintele ICCJ, Livia Stanciu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Faptul că unii politicieni îşi doresc revenirea la o justiţie controlată trebuie să ne dea un semnal de alarmă pentru noi toţi cei care activităm în acest sistem. Instituţiile statului, oricât de puternice ar fi acestea, la presiuni continue şi mai ales îndelungate există riscul să nu mai reziste, şi mă refer la instituţii ale statului cum este chiar Direcţia Naţională Anticorupţie", a spus Livia Stanciu, la prezentarea raportului de activitate al DNA pe 2013.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a mai spus că fenomenul corupţiei a căpătat o amploare deosebită în ultima perioadă.

"Corupţia reprezintă o ameninţare majoră pentru democraţie şi trebuie să nu uităm niciodată acest lucru. Reprezintă o negare a drepturilor omului, o încălcare a democraţiei pentru echitate socială şi mai ales pentru justiţie. (...) În ultima perioadă, asistăm la o extindere a acestui fenomen, care a devenit pentru unii un stil de viaţă, a devenit o mentalitate, un labirint din care cu greu sau poate din ce în ce mai greu se poate ieşi", a declarat preşedintele ICCJ.

Judecătoarea Livia Stanciu a precizat că de multe ori activitatea celor implicaţi în actual de justiţie a primit drept "recompensă" atacuri dure, "uneori extrem de dure, mai mult decât nejustificate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici