Stănişoară: În scandalul Ciorogârla, trebuie să ne bazăm atitudinea pe fapte

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a refuzat, miercuri, să comenteze dacă scandalul Ciorogârla a fost sau nu o diversiune, spunând doar că "nu suntem în situaţia de a crede şi de a nu crede" şi că "trebuie să ne bazăm atitudinea pe fapte".

48 afișări
Imaginea articolului Stănişoară: În scandalul Ciorogârla, trebuie să ne bazăm atitudinea pe fapte

Stănişoară: În scandalul Ciorogârla, trebuie să ne bazăm atitudinea pe fapte

Întrebat dacă are vreun indiciu referitor la locul unde s-ar putea afla armele, Stănişoară a spus: "Deocamdată n-am un răspuns la întrebarea dumneavoastră". El a precizat însă că a ştiut despre câte arme este vorba încă după primul inventar, având însă grijă să nu precizeze concret, oficial, numărul acestora.

De asemenea, întrebat cum explică faptul că la ultima verificare nu ieşiseră arme lipsă, Stănişoară nu a putut da un răspuns concret.

"Cum să explic?! A fost o verificare, un inventar. El s-a făcut. Ce a rezultat s-a consemnat în procesul-verbal", a spus Stănişoară.

La rândul său, întrebat în legătură cu cazul Ciorogârla şi cu cazul "Floricel Achim", fostul ministru al Apărării, Teodor Meleşcanu, în prezent preşedinte al Comisiei de apărare din Senat, a spus că este bizar faptul că acestea au dus la demiterea a doi şefi de arme.

"În mod ciudat, ambele cazuri au fost urmate de înlocuirea şefilor statelor majore responsabile. După afacerea Ciorogârla, a fost schimbat generalul Croitoru, iar după «Floricel Achim» a fost schimbat generalul Frunzetti care a fost promovat între ghilimele la UNAp", a răspuns el.

Unsprezece militari au fost trimişi în judecată, în 2 martie, în cazul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla, pentru furt calificat, călcare de consemn şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Citeşte şi:

Meleşcanu: Stănişoară a dat răspunsuri nesatisfăcătoare; Stănişoară: Meleşcanu nu m-a întrebat nimic

MApN, parte civilă în dosarul privind furtul armelor de la Ciorogârla

Şapte din cei 11 militari anchetaţi în cazul de la Ciorogârla, rămân în arest

Subofiţerul acuzat de trădare a recunoscut acuzaţiile

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici