Stănişoară: MF a găsit bani de sporuri doar pentru soldaţi, gradaţi, subofiţeri, nu şi pentru ofiţeri

Ministrul Apărării Mihai Stănişoară a declarat, luni, că în pofida demersurilor făcute, Ministerul de Finanţe nu a reuşit să identifice resursele financiare pentru plata tuturor sporurilor, ci doar pentru plata sporurilor pentru soldaţi, gradaţi şi subofiţeri, nu şi pentru ofiţeri şi civili.

31 afișări
Imaginea articolului Stănişoară: MF a găsit bani de sporuri doar pentru soldaţi, gradaţi, subofiţeri, nu şi pentru ofiţeri

Stănişoară: MF a găsit bani de sporuri doar pentru soldaţi, gradaţi, subofiţeri, nu şi pentru ofiţeri (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu doar o dată mi-am exprimat poziţia de a face în aşa fel încât tot personalul armatei să primească sporurile. În acest sens am făcut demersurile pe lângă Ministerul Finanţelor ca să identidice aceste sume care sunt necesare, însă de ultimă oră informaţiile indică faptul că până la această oră Ministerul Finanţelor a identificat resurse numai pentru soldaţi, gradaţi şi subofiţeri. Sperăm că vor reuşi să găsească resurse şi pentru ofiţeri şi personalul civil", a spus ministrul.

Întrebat în legătură cu cuantumul la care se ridică aceste sporuri, el a spus că, în cazul soldaţilor, gradaţilor şi subofiţerilor, este vorba de 87 de milioane de lei, aproximativ 11 milioane de lei pe lună până la sfârşitul anului, iar în cazul ofiţerilor şi personalului civil, este vorba de un cuantum total de 85 de milioane de lei.

Stănişoară declara, în urmă cu zece zile, că instituţia pe care o conduce a luat toate măsurile pentru reluarea plăţii sporurilor, inclusiv pentru plata restanţelor pe lunile aprilie şi mai.

Ministrul afirma, la 19 mai, că sporul de radiaţii şi cel de confidenţialitate nu au fost tăiate, ci doar amânate temporar de la plată, el adăugând că MApN nu are în vedere reducerea altor sporuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici