Starea de sănătate a pictorului Sabin Bălaşa este stabilă

Starea de sănătate a pictorului Sabin Bălaşa, operat, joi, la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, este stabilă, în cursul acestei zile urmând să fie mutat de la secţia de terapie intensivă la secţia de chirurgie.

1 afișare
Imaginea articolului Starea de sănătate a pictorului Sabin Bălaşa este stabilă

Starea de sănătate a pictorului Sabin Bălaşa este stabilă

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Florian Stoian, a declarat, vineri, că pictorul şi-a petrecut noaptea în secţia de terapie intensivă, sub supraveghere de specialitate.

"La această oră el este conştient, este echilibrat hemodinamic şi respirator, iar în cursul zilei urmează a fi mutat în secţia de chirurgie”, a precizat medicul constănţean.

Pictorul Sabin Bălaşa a fost operat, joi, la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, de către o echipă de medici formată din dr. Mircea Pătruţ, prof. univ. dr. Vasile Sîrbu şi prof. univ. dr. Elvira Craiu, pentru extirparea unei tumori de 30 de centimetri, care îi cuprindea ultimele trei vertebre şi o parte din plămânul drept.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardio-Vasculară, doctorul Mircea Pătruţ, a declarat că pictorul Sabin Bălaşa, în vârstă de 75 de ani, a ajuns la spitalul din Constanţa după ce cadre medicale din Bucureşti, Franţa şi China ar fi refuzat să efectueze această operaţie pe care au considerat-o foarte periculoasă.

Intervenţia chirugicală realizată de echipa de medici constănţeni a durat patru ore. “Am extirpat tumora în totalitate, dar a fost nevoie să scot şi cele trei coaste afectate. Intervenţia chirurgicală a durat patru ore şi a fost destul de dificilă, deoarece pacientul are 75 de ani şi afecţiuni cardiace. A suferit chiar şi un infarct în urmă cu ceva timp. Trebuie să îi urmărim evoluţia”, a precizat dr. Pătruţ.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardio-Vasculară a spus că, deocamdată, nu este cunoscută natura tumorii, aceasta urmând să fie aflată în următoarele zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici