Starea de sănătate a turistului german atacat de un urs este stabilă

Starea de sănătate a turistului german atacat de un urs, în zona Lunca Padinei, de pe versantul dîmboviţean al Munţilor Bucegi, în noaptea de miercuri spre joi, este stabilă, el fiind în continuare internat la Spitalul Orăşenesc din Pucioasa.

17 afișări
Imaginea articolului Starea de sănătate a turistului german atacat de un urs este stabilă

Starea de sănătate a turistului german atacat de un urs este stabilă (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit medicului Ligia Teodorescu, directorul medical al Spitalului orăşanesc Pucioasa, tânărului i-au fost tratate escoriaţiile şi rănile provocate de urs şi a fost supus tratamentului intensiv cu antibiotice, precum şi vaccinării antirabice.

"Pacientul Cristoph Schultz, în vârstă de 26 de ani, a fost internat iniţial la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului nostru, dar am constatat încă de la început că rănile nu sunt grave. Pot să vă spun că, dacă la început a fost şocat de cele întâmplate pe munte, în acest moment starea lui psihică este foarte bună, s-a ridicat din pat, a ieşit pe hol, a vorbit cu prietenii cu care a fost pe munte şi cu familia la telefonul mobil şi l-am văzut şi râzând, semn că totul este spre vindecare", a declarat dr. Ligia Teodorescu, directorul medical al Spitalului orăşenesc Pucioasa.

Potrivit sursei citate, tânărul face vaccinul antirabic la un spital din Târgovişte, este transportat cu ambulanţa ori de câte ori este nevoie, este şi acest moment sub tratamentul cu antibiotice şi starea lui de sănătate se îmbunătăţeşte vizibil.

"Deocamdată, nu se pune problema externării, va mai rămâne la noi atâta timp cât va fi nevoie şi a mărturisit medicilor care îl îngrijesc că toate condiţiile din spital sunt la nivel european şi că nu doreşte să fie transferat la alt spital din Târgovişte sau Bucureşti. Pot să vă mai spun că tânărul german are card european de sănătate şi, în virtutea acordurilor încheiate, beneficiază de asistenţă medicală gratuită", a mai spus dr, Ligia Teodorescu.

Turistul german în vîrstă de 26 de ani a fost sfâşiat, joi dimineaţă, de un urs, în timp ce dormea, alături de alţi doi conaţionali, într-un cort amplasat în zona Lunca Padinei, de pe versantul dâmboviţean al Munţilor Bucegi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici