Statistică ruşinoasă: 20% din tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani nu muncesc şi nu merg la şcoală

Valentin Lazea, economistul şef al Băncii Naţionale a României, a declarat, vineri, la lansarea unui raport privind situaţia învăţământului, că 20% din tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani nu sunt nici angajaţi şi nici nu merg la şcoală. În total, e vorba de 730.000 de tineri.

1185 afișări
Imaginea articolului Statistică ruşinoasă: 20% din tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani nu muncesc şi nu merg la şcoală

Statistică ruşinoasă: 20% din tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani nu muncesc şi nu merg la şcoală

„Vorbim concret despre rolul educaţiei în dezvoltarea economică, mă voi referi la nişte informaţii recent apărute de la Institutul Naţional de Statistică, care ne arată că în grupa de vârstă de 20 până la 34 de ani, circa 20% din tinerii în acest interval de vârstă, o cincime sau 730 de mii, nu sunt nici angajaţi, nici cuprinşi într-o formă de învăţământ, ceea ce situează România pe un nedemn de invidiat loc 4, în sens negativ loc 4, aceşti 20% din tinerii neangajaţi şi care reprezintă potenţial irosit şi subutilizat de către economişti de care ar putea să beneficieze România”, a declarat, vineri, Valentin Lazea, economistul şef al BNR.

Lazea a participat la lansarea unui raport al Societăţii Academice din România, care arată că lipsa transportului în mediul rural reprezintă principala cauză a abandonului şcolar timpuriu. O altă problemă a învăţământului este lispa internatelor şi a căminelor pentru cazarea elevilor, potrivit raportului.

 

Taguri:
lazea,
bnr,
raport

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici