Statuetele expuse de Clotilde Armand în holul Primăriei Sectorului 1 au fost scoase la licitaţie. Care este preţul de pornire

Cele 15 statuete expuse în urmă cu o lună de Clotilde Armand în holul Primăriei Sectorului 1 din Capitală sunt scoase la licitaţie la un preţ de 500 de euro.

937 afișări
Imaginea articolului Statuetele expuse de Clotilde Armand în holul Primăriei Sectorului 1 au fost scoase la licitaţie. Care este preţul de pornire

Statuetele expuse de Clotilde Armand în holul Primăriei Sectorului 1 au fost scoase la licitaţie. Care este preţul de pornire

„În ciuda controverselor iniţiale dacă sediul primăriei este un loc potrivit pentru o expoziţie de artă contemporană, precum şi cu privire la semnificaţia unora dintre lucrările îndrăzneţe expuse, ce au împărţit opinia publică în mai multe tabere şi au determinat numeroase luări de poziţie în presă şi în social media, continuarea demersului expoziţional pare a se bucura de atenţia tinerilor colecţionari şi a iubitorilor de artă contemporană”, anunţă Artmark.

„Toate aceste lucrări, nu peste multă vreme vor conta mult pentru arta contemporană de la noi. Aceşti tineri artişti acţionează într-un mediu cu totul nou faţă de ceea ce ştiam, sunt lipsiţi de complexe şi abordează zone bogate în semnificaţii, dovedind o anume conştiinţă a problemelor lumii contemporane. E un tip de selecţie care a avut în vedere îndepărtarea de ceea ce putem considera un canon al sculpturii. Aceste lucrări au o calitate artistică remarcabilă, spre deosebire de ceea ce au spus unii atunci când expoziţia a fost deschisă. Cei care vor achiziţiona aceste lucrări devin parte a unui proces istoric, care ţine de istoria artei contemporane”, afirmă Călin Stegerean, curatorul expoziţiei şi fostul director al Muzeului Naţional de Artă al României.

Toate cele 15 lucrări realizate de tinerii artişti pornesc în licitaţie de la un preţ unitar de doar 500 de euro.

„Ieşit din tipare, altfel, diferit faţă de cutumele canonice. Acest act civic de a promova tinerii sculptori este o premieră şi este binevenită. Tinerii absolvenţi de sculptură au mare nevoie de suport, este esenţial să-i sprijinim pentru că ei promit şi pentru că investesc foarte mult timp şi bani ca să realizeze aceste lucrări”, a precizat Reka Csapo Dup, curatorul expoziţiei „Noua Sculptură Azi. Dincolo de Canon”.

Expunerea statuetelor în holul Primăriei Sectorului 1 a generat discuţii în mediul public.

„Câteva lămuriri pentru cei care folosesc arta ca atac politic. Avocatul fostului primar şi şeful PSD este supărat că am deschis holul primăriei pentru ca artiştii tineri să-şi expună lucrările. Şi au început cu propaganda şi misiunea de kompromat. Titlurile următoare circulă în presa condusă de foşti turnători sau infractori: <Drăcoaice fără sutien la primăria condusă de Clotilde Armand>, <Clotilde Armand e înconjurată de drăcoaice!>. Doar că ce să vezi? Nu sunt nici <Drăcoaice> şi nici <înconjurată de drăcoaice>. Sunt operele de artă ale absolvenţilor de la secţia de Sculptură din cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti. Şi eu am deschis acest hol al primăriei pentru ei şi pentru cei care vor şi n-au unde să-şi expună lucrările. Mă bucur să sprijinim arta tânără şi în acest spaţiu poate expune oricine doreşte”, scria pe Facebook Clotilde Armand.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici