Statul german a plătit 55.000 de euro pentru machiajul şi coafura Angelei Merkel

Controversă privind costurile pentru look-ul fostului cancelar.

197 afișări
Imaginea articolului Statul german a plătit 55.000 de euro pentru machiajul şi coafura Angelei Merkel

Statul german a plătit 55.000 de euro pentru machiajul şi coafura Angelei Merkel

Dezvăluiri făcute de ziarul Tagesspiegel provoacă discuţii în Germania, unde Legea privind libertatea de informare a forţat cancelaria din Berlin să dezvăluie documentele referitoare la cheltuielile lui Merkel, care prin lege are un birou cu nouă persoane, maşină de serviciu, escortă şi buget care acoperă cheltuielile tuturor angajamentelor şi călătoriilor sale, private sau publice.

Niciun fost cancelar, spune ziarul din Berlin, nu a cheltuit la fel de mult ca Merkel, după ce a părăsit mandatul. În cazul Angelei, de când a părăsit postul de cancelar, în 2021, este vorba despre 55.000 de euro pentru coafură şi machiaj.

Un cunoscut hairstylist şi creator de modă care nu numai că îi face coafura şi machiajul atunci când este în Berlin, dar o însoţeşte şi la programările ei în Germania şi în străinătate. Este de la sine înţeles că cheltuielile de deplasare şi hotel ale „asistentului de machiaj şi coafură” sunt suportate de stat.

Factura pentru 2022 a fost de 37.780 de euro, în timp ce în anul curent cheltuielile au fost până acum de 17.200 de euro. În medie, 3.000 de euro pe lună pentru ceea ce Tagesspiegel defineşte ca fiind „prezenţa frumoasă a fostului cancelar”.

Liga Contribuabililor Germani critică ferm costurile excesive în aceste scopuri. „Este greu de explicat contribuabililor că ei trebuie să suporte şi costurile pentru make-up artiştii şi frizerii politicienilor”, a spus preşedintele Reiner Holznagel.

Deşi n-are păr, şi Scholz are cheltuieli mari

Merkel nu este de fapt singura cu fonduri publice pentru coafură şi machiaj. Nici măcar cancelarul Scholz nu glumeşte, în ciuda faptului că are foarte puţin sau deloc păr. Potrivit lui Tagesspiegel, în 2022 s-au cheltuit aproape 40.000 de euro pe coafură şi machiaj, în timp ce anul acesta sunt deja aruncaţi pe geam 21.808 euro.

O anchetă parlamentară efectuată în urmă cu câteva luni a relevat că, în primul an de guvernare Scholz, cheltuielile totale pentru fotografi, frizeri şi make-up artişti s-au ridicat la 1,5 milioane de euro, cu 80% mai mult decât în ​​2021, ultimul an al lui Merkel la putere. 

Săptămâna trecută, ministrul creştin-social-preşedinte al Bavariei, Markus Söder, a consumat doar în 2022 suma de 180.000 de euro pentru a plăti fotografi liber profesionişti care l-au urmărit permanent, în ciuda faptului că bugetul bavarez aloca deja 36.000 de euro pe an pentru un fotograf oficial care lucrează permanent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici