Statul îţi dă bani să te muţi de-acasă ca să te angajezi! Cât primeşti şi cum beneficiezi de stimulente?

În condiţiile în care în România indemnizaţia de şomaj este ca şi inexistentă, iar angajările încă nu s-au reluat ca înainte de venirea crizei, cei care sunt în căutarea unui loc de muncă nu mai au nicio speranţă de la stat. Există însă posibilitatea ca şomerii să beneficieze de ceva mai mulţi bani de la stat, dar pentru asta trebuie îndeplinite anumite condiţii.

Urmărește
41 afișări
Imaginea articolului Statul îţi dă bani să te muţi de-acasă ca să te angajezi! Cât primeşti şi cum beneficiezi de stimulente?

Statul îţi dă bani să te muţi de-acasă ca să te angajezi! Cât primeşti şi cum beneficiezi de stimulente? (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Un şomer din România ar trebui să primească de la stat maximum 4.500 de lei, dar banii nu sunt acordaţi decât în cazul în care solicitantul îşi găseşte un loc de muncă la mai mult de 50 de kilometri distanţă de localitatea de reşedinţă sau dacă îşi schimbă domiciliul pentru a se angaja.

Cel puţin, aceasta era suma pe care o primea până la jumătatea anului, potrivit legii. După tăierile din iulie, şi această sumă s-a diminuat cu 15%.

Citeşte mai multe despre stimulentele de la stat pentru angajare pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici