Ştefan Badea: Am fost şantajat de Alexandru Fătuloiu, s-au făcut presiuni la adresa mea

Ştefan Badea, arestat preventiv în dosarul "mită la MAI", a spus, joi, în faţa instanţei că a fost şantajat de Alexandru Fătuloiu în legătură cu o executare silită şi că el s-a dus la fostul secretar de stat în MAI să îi spună că este şantajat de fiul acestuia.

269 afișări
Imaginea articolului Ştefan Badea: Am fost şantajat de Alexandru Fătuloiu, s-au făcut presiuni la adresa mea

Dan Fătuloiu (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Omul de afaceri Cătălin Chelu le-a spus magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti care judecă recursul său la arestarea preventivă în dosarul "mită la MAI" că Alexandru Fătuloiu l-ar fi înregistrat de mai multe ori, presupunând astfel că ar fi purtat tehnică de înregistrare pusă la dispoziţie de către anchetatori.

"Am fost şantajat cu executare silită de către Alexandru Fătuloiu şi am fost interceptat în mai multe rânduri de către acesta. Ţin să precizez că toate interceptările, câte am văzut până acum, sunt trunchiate. Eu m-am dus la Dan Valentin Fătuloiu să-i spun secretarului de stat că fiul său mă şantajează", a susţinut Badea în faţa instanţei.

Şi Antonel Bunu, arestat şi el în acelaşi dosar, pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat Dan Valentin Fătuloiu, a spus că asupra sa s-au făcut presiuni din partea lui Alexandru Fătuloiu.

El a precizat că Alexandru Fătuloiu dorea obţinerea unor contracte şi beneficii din partea combinatului Alprom.

"Acele înregistrări din august reprezintă practic începutul presiunilor făcute de Alexandru Fătuloiu, care dorea facilitarea anumitor chestiuni, beneficii şi foloase din partea combinatului Alprom. Încă din luna aprilie eram tocaţi sistematic de Alexandru Fătuloiu (...) caz în care mi s-au trimis acte şi unele documente din nişte dosare cu care eram ameninţaţi. Probabil s-a dorit ca eu să joc un rol de mediere în acest caz", a arătat Antonel Bunu în declaraţia sa.

Al patrulea arestat în acest dosar, Gabriel Constantinescu, a dat o scurtă declaraţie în faţa judecătorilor, arătând că a mers împreună cu Ştefan Badea la chestorul Dan Valentin Fătuloiu, la insistenţele lui Badea.

Curtea de Apel Bucureşti judecă, joi, contestaţiile lui Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea faţă de deciziile de arestare preventivă a lor pentru 29 de zile în dosarul "mită la MAI".

Tribunalul Bucureşti a decis, duminică dimineaţă, arestarea preventivă a lui Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea. Sentinţa a fost atacată de cei patru cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti, care urmează să decidă dacă aceştia rămân în arest sau vor fi cercetaţi în libertate.

Numele lui Dan Valentin Fătuloiu este legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie. Fătuloiu a fost demis marţi din funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, la propunerea ministrului Traian Igaş.

Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru (administrator a şase firme-n.r.), l-a denunţat pe Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridică la un milion de euro.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei, iar Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea sunt cercetaţi de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită, în legătură cu tentativa de corupere a lui Dan Fătuloiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici