Straja: Zeci de persoane au rămas blocate în telescaune

Câteva zeci de persoane erau blocate, duminică la prânz, în mai multe telescaune care fac legătura între municipiul Lupeni şi staţiunea Straja, după ce cablul unui pilon a sărit de pe rolă.

6 afișări
Imaginea articolului Straja: Zeci de persoane au rămas blocate în telescaune

Straja: Zeci de persoane au rămas blocate în telescaune

Mai multe echipe de salvamontişti şi jandarmi montani din staţiunea montană Straja din Valea Jiului au intervenit cu frânghii şi cu scări pentru a coborî turiştii rămaşi în scaune.

Intervenţia a fost dificilă deoarece scaunele au rămas blocate la mari diferenţă de altitudine.

Potrivit salvamontiştilor aflaţi la faţa locului, acţiunea de coborâre a oamenilor s-a făcut în condiţii de siguranţă, iar starea turiştilor este bună.

George Resiga, şeful formaţiunii Salvamont din staţiunea Straja, a spus că telescaunul a fost repus în funcţiune, după două ore de la momentul defecţiunii tehnice.

Câteva zeci de persoane au rămas blocate, duminică la prânz, în mai multe telescaune care fac legătura între municipiul Lupeni şi staţiunea Straja, după ce cablul unui pilon a sărit de pe rolă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, sublocotenent Nicolae Răducu, este vorba despre aproximativ o sută de persoane care au rămas blocate în telescaune în mai multe puncte de pe traseul Lupeni-Straja.

Din primele verificări s-a stabilit că defecţiunea s-a produs din cauza unei rafale de vânt care a împins un telescaun liber, acesta izbindu-se de rolele pilonului de susţinere a cablurilor, iar cablul unui pilon sărind de pe rolă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici