Ştrandurile şi lacul din Parcul Lia Manoliu vor fi controlate igienico-sanitar

Ştrandurile din Bucureşti şi lacul artificial din Parcul "Lia Manoliu" vor fi controlate din punct de vedere igienico-sanitar de către inspectorii de sănătate publică, în urma dispoziţiei prefectului Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.

206 afișări
Imaginea articolului Ştrandurile şi lacul din Parcul Lia Manoliu vor fi controlate igienico-sanitar

Ştrandurile şi lacul din Parcul Lia Manoliu vor fi controlate igienico-sanitar (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Măsura a fost dispusă în contextul apropierii vacanţei şi a sezonului cald, informează, miercuri, Prefectura Bucureşti.

Totodată, prefectul a cerut reprezentanţilor Administraţiei Lacuri Parcuri Agrement Bucureşti (ALPAB) şi Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti salubrizarea lacului artificial din Parcul "Lia Manoliu".

ALPAB informează, miercuri, că va monitoriza situaţia referitoare la curăţenia lacului, "deoarece pe Lacul Naţional (Lia Manoliu - n.r.) există o vegetaţie acvatică foarte bogată (brădiş)". De asemenea, s-a demarat procedura de achiziţie de biotehnologie (pudră biologică) care va diminua vegetaţia din lac.

"Serviciul Salubrizare Întreţinere Lacuri din cadrul ALPAB a început în 18 martie, curăţarea lacului cu site pentru curăţat apa. Suplimentar, a fost adusă pe lac în data 9 mai 2009, o ambarcaţiune specială pentru colectare deşeuri în vederea tăierii şi îndepărtării vegetaţiei acvatice", informează ALPAB.

Instituţia informează că pentru lacul Naţional, are un contract de asociere în participaţiune, "act adiţional nr. 1/06.03.2006 la contractul nr.30/01/03.2004 cu SC Maria Celeste SRL, în obiectul acestui contract fiind inclusă şi curăţenia lacului. Costurile lucrărilor efectuate de ALPAB pentru curăţarea lacului, vor fi decontate de SC Maria Celeste SRL".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici