Strat de zăpadă de patru-cinci centimetri pe crestele Munţilor Rodnei

Stratul de zăpadă măsoară între patru şi cinci centimetri pe crestele Munţilor Rodnei, după ce a nins în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar echipele de salvamontişti le recomandă turiştilor care urcă pe munte să se echipeze corespunzător.

567 afișări
Imaginea articolului Strat de zăpadă de patru-cinci centimetri pe crestele Munţilor Rodnei

Strat de zăpadă de patru-cinci centimetri pe crestele Munţilor Rodnei (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Serviciului Public Salvamont Bistriţa-Năsăud, Marcel Berbecar, a declarat, sâmbătă, că ninsorile de la sfârşitul lunii mai sunt rare, cu toate că pe crestele înalte zăpada nu se topeşte nici în timpul verii.

"Toată zona de creastă este albă. Ineul, Vârful Roşu, Corognişul. Este şi puţin cam frig, nu cred că sunt mai mult de 3-4 grade Celsius, în vale, iar pe vârf şi mai puţin. Nu am mai întâlnit de multă vreme ninsori la sfârşitul lunii mai", a spus Marcel Berbecar.

Potrivit acestuia, zăpada s-a aşternut într-un strat subţire, de patru-cinci centimetri, la peste 1.700 de metri altitudine.

Echipe de salvamontişti au urcat, sâmbătă, în Munţii Rodnei, pentru a verifica dacă în zonă sunt turişti surprinşi de vremea rea.

"Nu am întâlnit deocamdată pe nimeni, nici nu avem informaţii că ar fi cineva. Oricum, îi avertizăm pe iubitorii muntelui să nu plece la drum dacă nu sunt echipaţi corespunzător", a spus Berbecar.

Potrivit meteorologilor, în noaptea de vineri spre sâmbătă în judeţul Bistriţa-Năsăud cel mai frig a fost la Piatra Fântânele, unde s-au înregistrat două grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici