Strat de zăpadă de peste un metru pe pârtiile de mare altitudine din Sinaia

Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea schia, în acest weekend, pe pârtiile de mare altitudine din Sinaia, unde stratul de zăpadă ajunge până la un metru şi jumătate, în staţiunea Buşteni pârtiile nemaifiind practicabile, însă rămânând deschis parcul de distracţii.

125 afișări
Imaginea articolului Strat de zăpadă de peste un metru pe pârtiile de mare altitudine din Sinaia

Strat de zăpadă de peste un metru pe pârtiile de mare altitudine din Sinaia (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

În primul weekend din aprilie pe Valea Prahovei se mai poate schia în staţiunile Sinaia şi Azuga, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La Sinaia, sunt practicabile pârtiile din Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la altitudinea de 2000 de metri în Masivul Bucegi.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, a declarat că pe aceste pârtii stratul de zăpadă măsoară peste un metru şi ajunge, pe alocuri, până la un metru şi jumătate.

Şi în staţiunea Azuga pârtiile sunt în continuare deschise.

Potrivit administratorului domeniului schiabil din Azuga, Vasile Richea, se poate schia pe pârtiile Sorica, Cazacu şi Cazacu începători, unde stratul de zăpadă măsoară între cinci şi 60 de centimetri.

În staţiunea Buşteni pârtiile Kalinderu 1 şi Kalinderu 2 nu mai sunt practicabile, stratul de zăpadă de pe aceste pârtii topindu-se în urma ploilor şi din cauza temperaturilor ridicate.

Turiştii care aleg să petreacă sfârşitul de săptămână în Buşteni pot alege parcul de distracţii amplasat la baza domeniului schiabil Kalinderu, unde toate instalaţiile sunt în stare de funcţionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici