Strategia de vaccinare se schimbă. Prima doză cu AstraZeneca, a doua doză cu vaccin pe bază de ARN mesager

Cei care au făcut prima doză cu Astrazeneca, ar putea primi a doua doză cu un vaccin pe bază de ARN mesager, a anunţat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

3455 afișări
Imaginea articolului Strategia de vaccinare se schimbă. Prima doză cu AstraZeneca, a doua doză cu vaccin pe bază de ARN mesager

Strategia de vaccinare se schimbă. Prima doză cu AstraZeneca, a doua doză cu vaccin pe bază de ARN mesager

Măsura ar putea intra în aplicare de săptămâna viitoare.

„Abordarea schemelor de vaccinare, anume posibilitatea unei scheme de vaccinare care să combine vaccinul efectuat cu prima doză de la AstraZeneca, iar a doua doză cu vaccin pe bază de ARN mesager. Este o discuţie avansată pe care o avem în momentul de faţă şi este posibil ca săptămâna viitoare să luăm o decizie finală”, spune Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV.

El afirmă că decizia va fi luată în urma apariţiei unor noi date ştiinţifice şi în baza recomandărilor specialiştilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici