Streinu Cercel: Situaţia de la Arad, o alarmă falsă

Situaţia de la Arad, unde o femeie şi copilul său sunt suspecţi de gripă porcină, nu va fi analizată la Institutul "Cantacuzino" Bucureşti, pentru că persoana nu provine dintr-o zonă în care au fost confirmate cazuri privind această boală, a declarat Adrian Streinu Cercel, membru în Comitetul de Coordonare al MS.

33 afișări
Imaginea articolului Streinu Cercel: Situaţia de la Arad, o alarmă falsă

Streinu Cercel: Situaţia de la Arad, o alarmă falsă (Imagine: Mediafax Foto)

O femeie şi copilul său, în vârstă de un an şi jumătate, din localitatea arădeană Sâmbăteni, sunt suspecţi de gripă porcină, după ce s-au întors din Portugalia, însă femeia a refuzat internarea lor, ei fiind izolaţi la domiciliu, a declarat şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Mihai Ţârcuş.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad anunţase iniţial că un tânăr din Sâmbăteni este supect de gripă porcină, însă acesta a revenit ulterior, precizând că este vorba despre un băieţel în vârstă de un an şi şase luni, şi nu despre un tânăr.

"Situaţia de la Arad nu va fi analizată la Institutul «Cantacuzino», întrucât respectiva persoană nu se încadrează în definiţia de caz pentru gripă cu virus nou, respectiv nu provine dintr-o zonă în care au fost confirmate cazuri privind această maladie", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Adrianu Streinu Cercel.

Streinu Cercel a subliniat că situaţia de la Arad este o "alarmă falsă".

Comitetul de Coordonare a Ministerului Sănătăţii (MS) face apel către toate autoritaţile sanitare din România să gestioneze cu multă prudenţă situaţia "de criză" pentru a evita panicarea populaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici