Stroe: Condiţiile de obţinere a permiselor pentru armele neletale vor fi înăsprite

Ministrul Afacerlor Interne, Radu Stroe, a anunţat, luni, că se are în vedere înăsprirea legislaţiei cu privire la obţinerea autorizaţiilor pentru deţinerea armelor neletale, din cauza incidentelor care au avut loc în Capitală în ultima perioadă.

628 afișări
Imaginea articolului Stroe: Condiţiile de obţinere a permiselor pentru armele neletale vor fi înăsprite

Stroe: Condiţiile de obţinere a permiselor pentru armele neletale vor fi înăsprite (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Stroe a declarat că dispus reluarea procedurilor de acordare a permiselor pentru armele de foc pentru autoapărare, în aşa fel încât aceste autorizaţii să fie acordate mult mai greu.

Ministrul a explicat că exigenţa în cazul testărilor psihologice va fi ridicată, având-se în vedere o reevaluare a tutoror posesorilor de arme de autoapărare.

În plus, cei care vor dori să obţină dreptul de a avea o astfel de armă vor trebui ca, pe lângă testarea psihologică, să treacă şi un test practic şi unul teoretic, în aşa fel încât să existe o selecţie riguroasă a persoanelor care intră în posesia unui pistol cu bile de cauciuc sau cu gaze.

Ultimul conflict stradal în timpul căruia s-a folosit un pistol cu bile din cauciuc a avut loc duminică, în cartierul Dristor din Capitală.

Trei bărbaţi au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă "Floreasca", după ce au fost împuşcaţi cu o armă cu bile din cauciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici