Stroe: În luna decembrie au fost 30 de decese în accidente rutiere, numai în weekenduri

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat marţi că în luna decembrie au fost 30 de decese în urma accidentelor rutiere, numai în weekenduri, cerându-le poliţiştilor de la rutieră să acţioneze cu maximum de "atenţie, implicare şi exigenţă" în perioada sărbătorilor de iarnă.

72 afișări
Imaginea articolului Stroe: În luna decembrie au fost 30 de decese în accidente rutiere, numai în weekenduri

Stroe: În luna decembrie au fost 30 de decese în accidente rutiere, numai în weekenduri

Ministrul Radu Stroe a spus, în videoconferinţa cu reprezentanţii structurilor de ordine publică şi cu prefecţii, că în ultimele două zile au avut loc 32 de intervenţii în accidente rutiere grave, în care au fost înregistate decese, catalogând această cifră drept "infernală".

În acest context, ministrul Afacerilor Interne le-a cerut poliţiştilor de la rutieră şi reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă să fie pregătiţi să intervină rapid.

"Cer Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă aceeaşi participare rapidă şi eficientă pentru întâmpinarea şi rezolvarea tuturor cauzelor care ţin de salvarea vieţii umane. (...) Trebuie să se acţioneze permanent zi şi noapte, fără niciun fel de menajamente", a spus ministrul Afacerilor Interne.

Scretarul de stat Cătălin Chiper a atenţionat că trebuie să fie în atenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi instalaţiile folosite de oameni pentru încălzire.

"În ceea ce priveşte Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, rog inspectorii şefi să ia toate măsurile necesare în zona prevenirii, pentru că este o perioadă în care, din cauza frigului, oamenii folosesc sobe cu lemne sau cu gaz, sau instalaţii mai mult sau mai puţin improvizate pentru încălzire, şi de aici apare şi riscul mare de incendiu", a spus Cătălin Chiper.

Secretarul de stat a adăugat că în ultimele zile au avut loc "destul de multe intervenţii" la incendii.

"Avem persoane rănite grav şi chiar decedate în astfel de incendii. Avem colegi de-ai noştri pompieri, chiar în această dimineaţă avem la Arad doi răniţi. Am înţeles, din ultimele informaţii, că sunt în regulă şi viaţa nu le este pusă în pericol", a mai spus Chiper.

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi dimineaţă, la acoperişul unei clădiri istorice din centrul Aradului, nelocuită, dar cu spaţii comerciale la parter, în timpul intervenţiei de stingere a flăcărilor doi pompieri fiind răniţi uşor, după ce o structură din lemn s-a prăbuşit peste ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici