Student acuzat că a lovit şi scuipat un poliţist

Un tânăr de 22 de ani din localitatea bihoreană Ştei, student la Universitatea Oradea, a fost trimis în judecată, miercuri, după ce, băut fiind, a lovit şi scuipat un poliţist.

85 afișări
Imaginea articolului Student acuzat că a lovit şi scuipat un poliţist

Student acuzat că a lovit şi scuipat un poliţist (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, prim-procurorul Gligor Sabău, a declarat, miercuri, că tânărul a fost trimis în judecată pentru ultraj.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc în noaptea de 14 spre 15 octombrie 2008.

Poliţiştul agresat, agentul Ovidiu Ştef, subofiţer în cadrul Poliţiei Ştei, era de serviciu şi a fost solicitat, împreună cu colegul său, Liviu Iovan, la un local din Ştei, în urma unui apel primit la 112 de la administratorul barului, unde un grup de tineri care sărbătoreau o zi de naştere refuzau să plece.

Cei doi poliţişti au intrat în local şi i-au cerut ospătarului să dea muzica mai încet pentru a putea discuta cu clienţii din bar. Femeia s-a conformat, însă petrecăreţilor nu le-a convenit, iar sărbătoritul, Lucian Andrei Blaga, s-a ridicat şi a dat sonorul mai tare. Poliţistul s-a dus din nou la combina muzicală, pentru a face linişte, însă şi Blaga s-a ridicat, tot cu intenţia de a merge spre aparat, fiind oprit de agent.

"În acel moment, inculpatul l-a prins de uniformă şi a încercat să-l împingă, fiind prins şi imobilizat de colegul poliţistului. Înainte de a-i pune cătuşele, amicii tânărului au intervenit şi l-au scos din bar pentru a-l calma. Tânărul s-a întors şi l-a scuipat pe agent, iar când acesta l-a prins de mâini, l-a lovit cu capul în gură. După asta, băiatul a fost scos din local de prieteni şi au fugit", a spus prim-procurorul Gligor Sabău.

Potrivit procurorului, după incident cei doi agenţi s-au întors la sediul Poliţiei Ştei şi au raportat incidentul, poliţistul rănit fiind transportat în aceeaşi noapte la spital pentru îngrijiri medicale.

Reclamat pentru ultraj, tânărul a fost audiat în mai multe rânduri de procurori, însă a negat că l-ar fi lovit pe poliţist.

"În cursul urmăririi penale, inculpatul a avut o atitudine nesinceră, nerecunoscând comiterea faptelor, în ciuda probelor certe care existau împotriva lui", a afirmat Sabău.

Tânărul riscă închisoare între trei şi zece ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici