Student la Medicină, de origine somaleză, reţinut pentru trafic internaţional de droguri

Un cetăţean danez de origine somaleză, student la Medicină, a fost reţinut de procurorii DIICOT, după ce a convins doi colegi de facultate să introducă în România peste 30 de kilograme de cathinone şi cathine, droguri de mare risc.

161 afișări
Imaginea articolului Student la Medicină, de origine somaleză, reţinut pentru trafic internaţional de droguri

Student la Medicină, de origine somaleză, reţinut pentru trafic internaţional de droguri (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în luna februarie, studentul Abdigani Ali Mohamed a convins doi dintre colegii săi de la Facultatea de Medicină să introducă în ţară 31,6 kilograme de cathinone şi cathine, drogurile fiind aduse cu avionul, pe ruta Etiopia - Grecia- România.

După ce au fost aduse în România, stupefiantele au fost preluate de studentul danezul de origine somaleză. Acesta a fost prins în flagrant de anchetatori, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Complicii lui Abdigani Ali Mohamed sunt cercetaţi în libertate, sub control judiciar.

Cei trei studenţi au fost prinşi cu sprijinul ofiţerilor de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici