Studenţi basarabeni au aprins lumânări, pentru a doua zi consecutiv, la Cluj-Napoca

Peste 50 de studenţi basarabeni din Cluj-Napoca s-au strâns, miercuri seară, pentru a doua zi consecutiv, în Piaţa Avram Iancu din municipiu şi au aprins lumânări în semn de protest faţă de reprimarea manifestanţilor de la Chişinău de către autorităţile comuniste.

22 afișări
Imaginea articolului Studenţi basarabeni au aprins lumânări, pentru a doua zi consecutiv, la Cluj-Napoca

Studenţi basarabeni au aprins lumânări, pentru a doua zi consecutiv, la Cluj-Napoca (Imagine: Mediafax Foto)

Manifestanţii s-au grupat în faţa fântânii din Piaţa Avram Iancu, unde au stat timp de o oră, în tăcere, cu lumânări aprinse în mâini.

"Am venit să îi susţinem pe fraţii noştri care sunt acasă şi să protestăm faţă de reprimarea manifestărilor de la Chişinău de către autorităţile comuniste. Este o suferinţă peste care sperăm să trecem cu bine", a declarat Ele Beşleagă, masterandă din Republica Moldova.

Aceasta a spus că abia miercuri a reuşit să vorbească cu fratele ei din Chişinău despre evenimentele de marţi din capitala Republicii Moldova, dar acesta s-a ferit să îi ofere detalii, de teamă că telefoanele ar putea fi ascultate.

Vicepreşedintele Grupului de Iniţiativă Basarabeană (GIB) Cluj, Andrian Dudonu, a declarat, la rândul său, că manifestarea a fost organizată de studenţii basarabeni, şi nu de vreo organizaţie anume.

"Ne-am strâns studenţii basarabeni pentru a protesta faţă de ce s-a întâmplat la Chişinău şi să ne exprimăm solidaritatea cu manifestaţiile anticomuniste. Protestăm şi faţă de încălcarea drepturilor omului şi a libertăţii de exprimare în Republica Moldova", a spus Dudonu.

La încheierea momentului din Piaţa Avram Iancu, protestatarii s-au îndreptat, pe jos, cu lumânările aprinse în mâini, prin centrul oraşului, până la Monumentul Rezistenţei Anticomuniste din municipiu.

Marţi seară, peste trei sute de studenţi basarabeni au participat la un protest tip flash-mob faţă de câştigarea alegerilor din Republica Moldova de către comunişti, în cadrul căruia au ţinut un "moment de reculegere şi de doliu" şi şi-au manifestat solidaritatea cu evenimentele de la Chişinău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici