Studenţi de la UMF Craiova, cu arsuri şi probleme de vedere din cauza expunerii la lămpi UV

Mai mulţi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova au suferit arsuri şi probleme de vedere după ce ar fi fost expuşi la lămpi UV, acuză Liga Studenţilor Iaşi, care cere Universităţii să îşi asume vina şi să plătească tratamentul studenţilor.

663 afișări
Imaginea articolului Studenţi de la UMF Craiova, cu arsuri şi probleme de vedere din cauza expunerii la lămpi UV

Studenţi de la UMF Craiova, cu arsuri şi probleme de vedere din cauza expunerii la lămpi UV

Liga Studenţilor (LS Iaşi) acuză Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova după ce, în urmă cu 3 săptămâni, mai mulţi studenţi de la specializarea medicină generală ar fi stat expuşi timp de 5-6 ore sub nişte lămpi cu raze ultraviolete dintr-un laborator, fapt care le-ar fi cauzat leziuni oculare şi tegumentare.

„UMF Craiova a încercat să muşamalizeze cazul şi să îi determine să nu facă plângeri sau să se adreseze vreunei instituţii sau presei, refuzând totodată să îi despăgubească şi să le plătească tratamentul. Organizaţia studenţească solicită tragerea la răspundere a persoanelor vinovate, adresarea de către conducerea UMF Craiova de scuze publice şi despăgubirea urgentă a studenţilor afectaţi”, transmite Liga Studenţilor Iaşi, miercuri, într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului citat, studenţii au arsuri puternice şi înţepături în ochi, le este afectată vederea şi nu pot suporta lumina. Aproape toţi au avut nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale, iar unul dintre ei, aparent grav afectat, are nevoie de tratament de durată, până la 6 luni.

„Atât cei vătămaţi direct, cât şi colegii lor, se feresc să vorbească pe motiv că profesorii le-ar face probleme la examene şi ar putea să nu mai termine facultatea. Expunerea la lămpile cu raze UV duce la leziuni ale corneei, fotocheratită (sensibilitate la lumină), care se manifestă cu dureri accentuate şi afectarea temporară a vederii, însă poate determina şi alte afecţiuni mult mai grave. Conducerea UMF Craiova a refuzat să achite tratamentul pentru studenţi, iar aceştia au fost batjocoriţi inclusiv de unele cadre medicale”, arată Liga Studenţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici