Studenţii cer majorarea subvenţiei de cămin

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) cere ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, printr-o scrisoare trimisă marţi, să majoreze subvenţia de cămin, din cauza scumpirilor anunţate la utilităţile publice.

2 afișări
Imaginea articolului Studenţii cer majorarea subvenţiei de cămin

Studenţii cer majorarea subvenţiei de cămin

Membrii UNSR consideră că noile scumpiri anunţate îi vor afecta în mod direct pe studenţi.

"Luând în considerare că preţul regiei de cămin depinde de utilităţile publice (căldură, apă caldă, curent, etc), toate susceptibile de scumpire, vă adresăm, domnule ministru, rugămintea de a avea în vedere o eventuală majorare a subvenţiei cămine-cantine proporţional cu procentul scumpirii anunţate", i-au transmis studenţii ministrului Educaţiei.

În ceea ce priveşte fondul pentru subvenţii cămine-cantine, studenţii cereau MECT, la sfârşitul lunii august, să garanteze subvenţionarea locurilor din cămine, iar valoarea acestei subvenţii să fie stabilită prin ordin de ministru.

Studenţii cereau MECT, la întâlnirea din această vară, majorarea cu 150 de lei a subvenţiei pentru cămin în lunile de iarnă (decembrie - martie), mărirea fondului alocat burselor cu 50 la sută şi stabilirea unor criterii unitare de alocare a burselor, gratuitate pe transportul public pentru toţi studenţii, alocarea subvenţiei pentru cazare şi masă direct studentului, acordarea burselor în sistem de granturi (care ar trebui prevăzută în noua Lege a învăţământului).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici