Studenţii din Iaşi revin la cursuri faţă în faţă. Anunţul dat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

Studenţii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) revin la cursuri în format fizic, decizia fiind anunţată, vineri, de rectorul Tudorel Toader.

1300 afișări
Imaginea articolului Studenţii din Iaşi revin la cursuri faţă în faţă. Anunţul dat de  Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

Studenţii din Iaşi revin la cursuri faţă în faţă. Anuţul dat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

UAIC a decis reluarea activităţilor didactice în format fizic, faţă în faţă, pentru anul universitar 2021-2022.

„Am decis să reluăm activităţile didactice faţă în faţă întrucât condiţiile actuale o permit şi pentru că suntem convinşi că este spre binele studenţilor, în primul rând. În pandemie am învăţat să ne adaptăm, procesul educaţional a funcţionat şi în sistem online sau mixt, însă am învăţat şi care sunt limitele acestui sistem”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

În scenariul aprobat, unele activităţi didactice vor putea avea loc şi online.

Astfel, pentru programele de studii organizate la forma de învăţământ cu frecvenţă, activitatea de curs va putea fi desfăşurată şi în sistem online, în limita a cel mult 25% din cuantumul de ore semestrial pentru fiecare disciplină. Pentru programele de studii organizate la formele de învăţământ cu frecvenţă redusă şi la distanţă, activităţile de tutorat se pot organiza şi în sistem online, în limita a cel mult 75% din cuantumul de ore semestrial pentru fiecare disciplină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici