Studenţii la Geografie rătăciţi în Ceahlău erau de la facultatea din Iaşi

Cei cinci studenţi la Geografie care, la sfârşitul săptămânii trecute, s-au rătăcit pe unul din cele mai accesibile trasee din Ceahlău sunt de la facultatea din Iaşi, şi nu din Suceava, aşa cum informase Salvamont Neamţ.

485 afișări
Imaginea articolului Studenţii la Geografie rătăciţi în Ceahlău erau de la facultatea din Iaşi

Studenţii la Geografie rătăciţi în Ceahlău erau de la facultatea din Iaşi (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava, în urma verificărilor făcute s-a stabilit că studenţii şi profesorii suceveni de la Facultatea de Geografie nu au fost implicaţi în acest incident.

În comunicat se precizează că şeful Serviciului Public Salvamont Neamţ a furnizat presei date incorecte în pofida faptului că a fost informat cu promptitudine de subordonaţii săi că persoanele salvate făceau parte din grupul de studenţi şi masteranzi de la Facultatea de Geografie din Iaşi.

"Din motive necunoscute, Raul Papalicef a declarat jurnaliştilor că studenţii salvaţi proveneau de la Facultatea de Geografie din Suceava şi că aceştia se aflau sub îndrumarea cadrelor didactice de la aceeaşi facultate", se mai precizează în comunicat.

Conducerea Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava arată că a făcut aceste precizări întrucât informaţiile prezentate iniţial au adus "prejudicii grave imaginii şcolii de geografie sucevene şi instituţiei în ansamblu".

Şeful Salvamont Neamţ a anunţat, marţi, că va sesiza Ministerul Educaţiei în cazul excursiilor didactice ale studenţilor Facultăţii de Geografie din Suceava după ce, în urmă cu două zile, cinci studenţi care aveau la ei mai multe sticle cu băutură s-au rătăcit pe unul din cele mai accesibile trasee din Ceahlău.

Citeşte şi:

Suceava: "Excursii didactico-bahice" ale studenţilor Facultăţii de Geografie pe Ceahlău

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici