Studenţii reclamă că universităţile nu au publicat informaţii despre taberele de vară

Studenţii sunt nemulţumiţi de faptul că universităţile de stat nu au publicat, pe site-urile proprii, informaţii despre taberele de vară oferite gratuit de Ministerul Tineretului şi Sportului studenţilor merituoşi sau din familii defavorizate, informează, joi, Alianţa Organizaţiilor Studenţeşti.

99 afișări
Imaginea articolului Studenţii reclamă că universităţile nu au publicat informaţii despre taberele de vară

Studenţii reclamă că universităţile nu au publicat informaţii despre taberele de vară (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) critică o parte din universităţile de stat din România pentru dezinteresul acestora în promovarea de oportunităţi pentru studenţi, arătând că acestea nu au publicat pe site-uri despre taberele de vară oferite gratuit de Ministerul Tineretului şi Sportului, deşi legea le obligă să facă acest lucru.

Sursa citată precizează că, prin Programul Naţional Tabere Studenţeşti, 6.000 de studenţi din toate universităţile de stat ar trebui să beneficieze vara aceasta de un loc gratuit într-o tabără de cinci zile, la mare sau la munte.

Universităţile de stat au rolul de a-i informa pe studenţi despre existenţa acestui program, de a organiza procesul de înscriere şi selecţie, precum şi de a rezolva alte aspecte necesare distribuirii taberelor către studenţi.

"Deşi metodologia de organizare şi desfăşurare a taberelor, emisă prin Ordin de Ministru în data de 15 aprilie, prevede clar faptul că universităţile au obligaţia de a publica pe site-urile proprii metodologia de organizare a taberelor din acest an până cel târziu la data de 17 aprilie, în acest moment peste jumătate din universităţile de stat nu au publicat încă metodologia pe site, deşi perioada de înscriere pentru studenţi este de până la 1 mai", se arată în comunicatul transmis MEDIAFAX.

Astfel, ANOSR a trimis, joi, o adresă către Ministerul Tineretului şi Sportului în care solicită ca perioada de înscriere pentru studenţi să fie prelungită cu o săptămână, până în 8 mai, şi face apel către toate universităţile de stat din România să facă toate demersurile posibile pentru ca studenţii să afle de taberele de vară oferite de stat, respectându-şi obligaţiile legale pe care le au în acest sens.

Studenţii care doresc să beneficieze de un loc în taberele de vară pot să depună o cerere tip, însoţită de eventuale documente care să justifice implicarea lor în activităţi extracurriculare, la secretariatele facultăţilor sau în format electronic, la adresele de e-mail indicate de universităţi.

Lista cu studenţii care primesc un loc de tabără va fi afişată pe 29 mai, conform metodologiei. Sejururile de cinci zile, la mare sau la munte, se vor desfăşura pe perioada 13 iulie – 27 august, fiecare student având posibilitatea să îşi aleagă perioada potrivită pentru vacanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici