STUDIU: 41 la sută dintre copiii străzii spun că merg la şcoală

Copiii străzi spun, în pondere de 41 la sută, că merg la şcoală, iar trei sferturi dintre ei susţin că ştiu să citească, potrivit unui studiu prezentat, joi, de organizaţia Salvaţi Copiii.

84 afișări
Imaginea articolului STUDIU: 41 la sută dintre copiii străzii spun că merg la şcoală

STUDIU: 41 la sută dintre copiii străzii spun că merg la şcoală (Imagine: Shutterstock)

Conform cercetării, dintre persoanele de vârstă şcolară (definită ca perioada învăţământului obligatoriu) care trăiesc pe stradă, 41 la sută afirmă că merg, în prezent, la şcoală.

Ponderea acestora diferă însă din perspectiva timpului petrecut pe stradă de aceştia. Astfel, 28 la sută dintre copiii aflaţi permanent în stradă susţin că urmează o formă de educaţie, comparativ cu 50 la sută din rândul celor care spun că sunt temporar în stradă.

În privinţa numărului de clase absolvite de cei aflaţi în stradă, din totalul celor cu vârsta de peste 17 ani, 17 la sută susţin că au absolvit ciclul primar (21 la sută că au absolvit între una şi trei clase primare), 14 la sută că au terminat întreg ciclul gimnazial (27 la sută că au absolvit între cinci şi şapte clase), iar 21 la sută că au finalizat între nouă şi 12 clase.

"Doar şapte la sută afirmă că au absolvit liceul. Din totalul respondenţilor de vârstă şcolară şi peste, 75 la sută afirmă că ştiu să citească, 74 la sută că ştiu să scrie şi 91 la sută că ştiu să socotească. 47 la sută din totalul respondenţilor afirmă că au beneficiat, până la momentul cercetării, de servicii de asistenţă / sprijin: 26 la sută afirmă că au beneficiat de asistenţă medicală, 25 la sută că au primit ajutoare materiale, 11 la sută că au beneficiat de serviciile centrelor de zi şi patru la sută că au fost ajutaţi să îşi facă acte de identitate", se mai arată în studiu.

Peste 40 la sută dintre cei care trăiesc permanent sau temporar pe stradă sunt minori, mai mult de jumătate dintre aceştia provenind din familii în care părinţii sunt despărţiţi.

Cercetarea a fost realizată după centralizarea a 701 chestionare valide, descrierea profilului celor care trăiesc în stradă fiind făcută pornind de la acestea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici