Studiu: Angajaţii încep să îşi dispreţuiască locul de muncă de la vârsta de 35 de ani

Unul din şase angajaţi britanci cu vârsta de peste 35 de ani susţine că este nefericit, aproape dublu faţă de numărul celor sub 35 de ani, potrivit unui studiu realizat de firma de resurse umane Robert Half din Marea Britanie, scrie Bloomberg.

3676 afișări
Imaginea articolului Studiu: Angajaţii încep să îşi dispreţuiască locul de muncă de la vârsta de 35 de ani

Studiu: Angajaţii încep să îşi dispreţuiască locul de muncă de la vârsta de 35 de ani

Angajaţii mai în vârstă tind să fie mai nefericiţi la locul de muncă decât colegii lor mai tineri. Aproape o treime din persoanele cu vârsta de peste 55 de ani au declarat că nu se simt apreciaţi, în timp ce 16% au spus că nu au prieteni la locul de muncă.

Unele dintre cauze sunt reprezentate de stresul de a fi într-o poziţie superioară şi dezamăgirea de a nu ocupa funcţia dorită de-a lungul carierei, potrivit Bloomberg.

„Vine un moment în care fie nu ai atins succesul, munca te-a epuizat sau experinţa trăită sugerează că familia este mai importantă. Te întrebi: pentru ce fac asta?”, a declarat profesorul Cary Cooper, cercetător la Manchester Business School.

Studiul a fost aplicat asupra unui eşantion de 2.000 de angajaţi din Marea Britanie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici