Studiu: Buget pentru amenajarea biroului de acasă, printre beneficiile dorite de angajaţi. Beneficii extrasariale primite de români în pandemie

  • Întrebaţi care au fost noile beneficii pe care le-au primit în ultimele 12 luni, participanţii au menţionat consilierea psihologică profesională, majorarea valorii tichetelor de masă, abonamentele la clinici medicale private, asigurările de sănătate sau voucherele cadou pentru magazine partenere.
  • beneficiile care apar cel mai frecvent în pachetele oferite de companii sunt, în continuare, tichetele de masă şi abonamentele la clinicile medicale private.
105 afișări
Imaginea articolului Studiu: Buget pentru amenajarea biroului de acasă, printre beneficiile dorite de angajaţi. Beneficii extrasariale primite de români în pandemie

Întrebaţi care au fost noile beneficii pe care le-au primit în ultimele 12 luni, participanţii la cel mai recent studiu realizat de eJobs au menţionat consilierea psihologică profesională, majorarea valorii tichetelor de masă, abonamentele la clinici medicale private, asigurările de sănătate sau voucherele cadou pentru magazine partenere.

Dacă ar fi însă puşi în postura de a-şi configura pachetul ideal de beneficii, aceştia spun că ar adăuga la ceea ce primesc deja un buget pentru amenajarea biroului de acasă, consiliere psihologică, pensie privată facultativă, maşină de serviciu sau cursuri de dezvoltare personală.

Datele studiului ne arată că pandemia nu a modificat într-un mod extrem structura pachetelor extrasalariale, însă a avut o amprentă mai puternică mai degrabă în ceea ce priveşte felul în care se raportează candidaţii şi angajaţii la acestea. 73% dintre respondenţi ne spun că beneficiile pe care le primesc au rămas nemodificate, 22% că au fost reduse, iar 5% au primit beneficii noi. Cu toate acestea, pentru mai mult de jumătate dintre respondenţi, acestea au devenit în ultimul an mai importante decât în trecut”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În acest moment, beneficiile care apar cel mai frecvent în pachetele oferite de companii sunt, în continuare, tichetele de masă şi abonamentele la clinicile medicale private. Sunt urmate de asigurările private de sănătate, primele de sărbători, decontarea transportului, traininguri profesionale, vouchere cadou în diverse magazine partenere, abonament la săli de sport, maşină de serviciu ori pensie facultativă.

„Tichetele de masă, abonamentele medicale şi asigurările private de sănătate au fost, în ultimul an, şi cele mai folosite beneficii de către angajaţi. Au renunţat, pe de altă parte, sau au folosit într-o măsură mult mai mică decât în trecut abonamentele la sala de sport, masajul la birou sau decontarea transportului, deşi le au încă incluse. Era de aşteptat să se întâmple asta, de vreme ce încă mai sunt destul de mulţi angajaţi care lucrează de acasă”, a mai spus Bogdan Badea.

Studiul a fost realizat în perioada 8-24 februarie 2021, pe un eşantion de 900 de respondenţi, angajaţi sau aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
buget,
angajaţi,
studiu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici