STUDIU Copiii născuţi în timpul pandemiei au performanţe reduse. Care sunt cauzele

Copiii născuţi în timpul pandemiei de coronavirus au performanţe reduse cognitiv-verbale, motorii şi generale în comparaţie cu copiii născuţi anterior, sugerează un studiu din SUA.

2717 afișări
Imaginea articolului STUDIU Copiii născuţi în timpul pandemiei au performanţe reduse. Care sunt cauzele

STUDIU Copiii născuţi în timpul pandemiei au performanţe reduse. Care sunt cauzele

Primii câţiva ani din viaţa unui copil sunt esenţiali pentru dezvoltarea cognitivă a acestuia, dar din cauza pandemiei de COVID-19 care a declanşat închiderea creşelor, şcolilor şi locurilor de joacă, viaţa copiilor s-a schimbat considerabil.

Din cauza lipsei de socializare şi a interacţiunii normale cu părinţii, copiii din perioada pandemiei par să fi avut un scor şocant de scăzut la testele menite să evalueze dezvoltarea cognitivă, a spus autorul principal al studiului, Sean Deoni, profesor asociat de pediatrie la Universitatea Brown.

În deceniul precedent pandemiei, scorul mediu IQ la testele standardizate pentru copiii cu vârsta cuprinsă între trei luni şi trei ani a fost de aproximativ 100, dar pentru copiii născuţi în timpul pandemiei, acest număr a scăzut la 78, conform analizei, care este încă în curs de evaluare, potrivit The Guardian.

„De obicei aceste lucruri nu se văd, în afara tulburărilor cognitive majore”, a spus Deoni. 

Studiul a inclus 672 de copii din statul Rhode Island. Dintre aceştia, 188 s-au născut după iulie 2020 şi 308 s-au născut înainte de ianuarie 2019, în timp ce 176 s-au născut între ianuarie 2019 şi martie 2020. Copiii incluşi în studiu nu aveau dizabilităţi de dezvoltare.

Cercetătorii au descoperit că cei din medii socioeconomice mai scăzute s-au descurcat mai rău la teste.

Motivul principal din spatele scăderii scorurilor este probabil lipsa stimulării şi interacţiunii acasă, a spus Deoni. „Părinţii sunt stresaţi şi dezamăgiţi ... acea interacţiune pe care ar avea-o copilul în mod normal a scăzut substanţial”.

Nu este clar dacă aceste scoruri cognitive mai mici vor avea un impact pe termen lung. „Capacitatea de a corecta lucrurile devine mai mică, cu cât copilul creşte”.

Sir Terence Stephenson, profesor de sănătate al copiilor din Nuffield la University College London, a declarat că cercetarea a fost interesantă, având în vedere că s-au scris multe despre impactul asupra educaţiei copiilor de vârstă şcolară, dar nu s-au aflat prea multe lucruri despre nou-născuţi.

Factorul cheie care influenţează aceste scoruri mai mici la nou-născuţi a fost probabil stresul asupra părinţilor care s-au confruntat cu provocări atât în ​​ceea ce priveşte munca, cât şi asigurarea îngrijirii copilului, a spus el. „Poate nu este surprinzător faptul că nou-născuţii din familiile socio-economice mai scăzute au fost cei mai afectaţi, deoarece acest lucru rezonează cu multe alte efecte financiare şi de sănătate ale pandemiei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici