Studiu: Femeile vegetariene sunt mai predispuse la fracturi de şold

Femeile care au o alimentaţie fără carne sunt mai predispuse la fracturi de şold, susţine un studiu realizat de experţii de la Universitatea din Leeds, citat de BBC.

776 afișări
Imaginea articolului Studiu: Femeile vegetariene sunt mai predispuse la fracturi de şold

Cercetătorii au urmărit 26.000 de femei timp de aproximativ 20 de ani şi au descoperit că vegetarienii din acest grup au fost cu o treime mai predispuşi la fracturi decât cei care mănâncă carne.

Experţii de la Universitatea din Leeds au declarat că unii vegetarieni ar putea să nu aibă suficienţi nutrienţi pentru o bună sănătate a oaselor şi muşchilor, ceea ce a crescut riscul de fracturi.

Cu toate acestea, autorii studiului au spus că oamenii nu ar trebui să renunţe la dietele vegetariene.

Cercetătorii au analizat grupul de femei, cu vârste cuprinse între 35 şi 69 de ani, pentru a evalua legăturile dintre sănătate şi alimentaţie.

Pe parcursul perioadei de 20 de ani, 822 (3%) dintre femeile din grup au suferit fracturi de şold.

Autorul principal al studiului, James Webster, a declarat: „Studiul nostru evidenţiază potenţialele preocupări legate de riscul de fractură de şold la femeile vegetariene. Cu toate acestea, ca în cazul oricărei diete, este important să se înţeleagă circumstanţele personale şi ce nutrienţi sunt necesari pentru un stil de viaţă sănătos şi echilibrat”.

Webster a spus că dietele vegetariene au adesea un aport mai mic de nutrienţi, cum ar fi proteinele şi calciul, care sunt de obicei mai abundente în carne decât în plante.

„Un aport scăzut al acestor nutrienţi poate duce la o densitate minerală osoasă şi o masă musculară mai mici, ceea ce vă poate face mai susceptibili la riscul de fractură de şold”, a spus el.

Cu toate acestea, Webster a subliniat că dietele vegetariene pot varia foarte mult de la o persoană la alta şi pot fi „sănătoase sau nesănătoase, la fel ca şi dietele care includ produse de origine animală”.

Oamenii de ştiinţă implicaţi în proiect au declarat că femeile ar putea menţine sănătatea oaselor dacă nu sunt subponderale, dacă adaugă nutrienţi precum B12 în dieta lor şi dacă rămân active.

Dr. Darren Greenwood, coautor al studiului, a declarat: „Acest studiu este doar o parte a tabloului mai larg al dietei şi al sănătăţii oaselor şi muşchilor la vârste înaintate. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a explora rolul greutăţii corporale şi pentru a identifica motivele pentru care rezultatele sunt diferite la vegetarieni şi la cei care mănâncă carne”.

Co-autorul, profesorul Janet Cade, a declarat că cercetarea a fost „un pas important” în înţelegerea riscului potenţial pe care dietele pe bază de plante l-ar putea prezenta pe termen lung şi ”ce ar putea fi făcut pentru a atenua aceste riscuri”.

Cercetătorii au spus că sunt necesare lucrări suplimentare pentru a evalua dacă rezultate similare ar putea fi găsite în rândul bărbaţilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici